VIDEO REPORTAJ – Litoralul Ardealului la fel de aglomerat ca la Mamaia -”Vin aici de 30 de ani. Nămolul mă întinerește”

24.831

Ocna Sibiului e cunoscută…..dintodeauna pentru lacurile cu apă sărată și nămolul de aici. De câțiva ani i s-a atribuit și titulatura de ”Litoralul Ardealului”. Și cine i-a spus așa nu a greșit deloc. Apa este chiar mai sărată ca cea din Marea Neagră, soarele parcă bronzează mai bine, iar atmosfera e una mereu de vacanță. Așa se face că mii de turiști vin zilnic, pe timpul verii. Unii spun că își petrec fiecare concediu aici, începând cu luna de miere, de acum 27 de ani.

VEZI AICI PROGRAMUL ȘI PREȚURILE BILETELOR PENTRU ÎNTREG SEZONUL 

Pentru Sibiu și localitățile din jur Ocna Sibiului a reprezentat în perioada comunistă un loc de petrecere a timpului liber, pe timpul verii. Oferea și atunci, și acum, tot ce își dorește cineva în plină vară: apă, loc de făcut plajă, iar bonus-ul- nămolul care este foarte bun pentru sănătatea articulațiilor, în primul rând. ”Oferta” se menține, dovadă stau miile de turiști care vin aici zilnic, în plin sezon. În lunile iulie și august, luni de vârf, cu greu găsești un loc de șezlong dacă nu ajungi de dimineață.

Ocna Sibiului 16 Ocna Sibiului 14 Ocna Sibiului 10 Ocna Sibiului 5

Dar, pentru cei care nu se trezesc devreme, sunt și porțiuni de plajă cu nisip unde își pot pune prosopul. Urmează apoi ore bune de bălăceală în lacurile sărate, plimbări pe aleile care le unesc, iar atunci când foamea trebuie potolită, localurile din incintă oferă preparate de tot felul.

Ocna Sibiului 11 Ocna Sibiului 9 Ocna Sibiului 8 Ocna Sibiului 4 Ocna Sibiului 6

Lacurile de la Ocna Sibiului rămân așadar, în continuare, una din atracțiile verii atât pentru sibieni, cât și pentru cei care locuiesc în județele învecinate. Unii dintre ei spun că aici și-au petrecut luna de miere acum 27 de ani, alții că vin aici de zeci de ani pentru beneficiile nămolului, alții pentru că pur și simplu, e ca la mare, dar mai aproape de casă.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.