tef

Şantierul şi traseul tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti sunt pregătite. Pe YouTube a fost publicată duminică 1 august o spectaculoasă filmare realizată cu drona pe acest sector. Iar autoarea filmării spune şi motivul pentru care încă nu au început lucrările. 

Deşi pe 17 iunie a.c. CNAIR a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul cinci (Curtea de Argeş-Piteşti) al autostrăzii Sibiu-Piteşti, lucrările nu au început nici acum.

În filmarea realizată cu o dronă pe şantierul tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi se poate vedea traseul marcat pentru tot tronsonul, în lungime de 30,35 kilometri. Pe traseu se pot vedea şi staţiile de beton şi asfalt, precum şi sute de utilaje şi containere. Filmarea a fost postată duminică 1 august pe YouTube pe contul „Cristina YO7JYL”, cont ce aparţine unei tinere pasionate de infrastructură, radioamatorism şi drumeţii şi care urmăreşte constant evoluţia şantierului şi a lucrărilor la acest tronson important de autostradă.

După cum spune autoarea filmării, „se pare că nu au primit ordinul de începere a lucrărilor. Eu urmăresc şantierul şi din satelit şi probabil, după mijlocul lui august vom vedea o evoluţie evidentă”.

Anul trecut, pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind firma italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura municipiului Piteşti, anunţă adevarul.ro.

[fvplayer id=”115″]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Intarzierea devine tot mai mare! Deja s-au pierdut 3 luni de munca. Mai bine renuntam la a mai construi ceva daca 30 de km de autostrada dureaza 8 – 10 ani! Macar nu le mai dam banii la smecheri si la escroci…