Bill Gates a divorțat de soția lui după 27 de ani de căsnicie

386

Bill Gates a divorțat de soția lui după 27 de ani de căsnicie și a recunoscut că divorțul s-a întâmplat din cauza lui, declară un participant la conferinţă.

Bill Gates a vorbit despre „încurcăturile” provocate în timpul căsniciei cu Melinda French Gates. Vizibil emoţionat, miliardarul a abordat subiectul în timpul unei conferinţe Sun Valley de săptămâna trecută, au declarat surse New York Post.

Într-o sesiune Q&A, de întrebări şi răspunsuri „off the record”, prezentatoarea CNBC Becky Quick l-a întrebat pe fondatorul Microsoft despre divorţul anunţat în luna mai, a povestit un participant la conferinţă. „Practic, a recunoscut că (n.r. divorţul) e din vina lui. (…) Părea emoţionant în legătură cu asta”, a precizat acesta. „Ar fi putut izbucni în lacrimi din clipă în clipă”.

Bill Gates nu a pronunţat cuvântul „aventură”, în ciuda mai multor zvonuri care au circulat în presa internaţională cu privire la motivul real al separării cuplului. Potrivit Wall Street Journal, Microsoft ar fi investigat în 2019 mai multe acuzaţii referitoare la întreţinerea de relaţii sexuale cu o angajată, pe o perioadă extinsă, de mai mulţi ani.

Gates se afla la conferinţa Sun Valley, cunoscută drept „tabăra de vară a miliardarilor”, pentru a ţine un discurs despre schimbările climatice.

Fundaţia lui Bill Gates poate „divorţa” de Melinda French Gates în doi ani

Bill Gates şi Melinda French Gates s-au referit uneori la fundaţia lor drept „al patrulea copil”. Iar dacă în următorii doi ani, după divorţul planificat, nu vor putea găsi o modalitate de a lucra împreună, Bill Gates va primi „custodia” completă, scrie The New York Times.

Munca a fost mereu importantă în relaţia dintre Bill şi Melinda. Cei doi au subliniat importanţa fundaţiei chiar şi în momentul în care au anunţat public, în luna mai, faptul că vor divorţa. Dar la acea vreme nu era clar modul în care vor împărţi controlul asupra instituţiei. Anunţul de la începutul lunii iunie indică faptul că, dacă nu îşi pot rezolva divergenţele, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, va rămâne singur la conducerea Bill & Melinda Gates Foundation.

Registrele publice arată că, de la anunţarea divorţului, pe numele Melindei French Gates au fost transferate deja acţiuni în valoare de miliarde de dolari. Aceasta îşi continuă activitatea în cadrul unei organizaţii separate, cunoscută sub numele de Pivotal Ventures. Bill Gates are, de asemenea, propriul său grup, Gates Ventures.

Cu mai puţin de un an în urmă, fundaţia era condusă de Bill Gates, tatăl său, Melinda French Gates şi unul dintre prietenii cei mai apropiaţi ai cuplului, miliardarul Warren E. Buffett – o concentrare remarcabilă de putere pentru una dintre cele mai influente instituţii din lume, o fundaţie privată de 50 de miliarde de dolari care funcţionează în toate colţurile globului.

Buffett a anunţat în luna mai că renunţă la funcţia de al treilea administrator al fundaţiei, fapt care sugerează schimbări majore în interiorul instituţiei caritabile.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.