Ciclişti din cinci ţări la Triada MTB Păltiniş – În premieră, concurs de biciclete electrice

377

Este al 10-lea an al Triadei MTB și Păltinișul, o zonă emblematică pentru mountain biking, nu putea lipsi din peisaj, La Arena Platoș, revine pentru al 2 – lea act al Triadei MTB 2021.

Sportivi din Ungaria, Cehia, Slovacia, Franța și Israel sunt până acum pe lista de înscrieri a competiției de XCO (proba olimpică de mountain bike) care va avea loc sâmbătă pe un circuit spectaculos amenajat la Arena Platoș Păltiniș. Sunt programate 3 curse, startul celei mai importante, clasa Elite, fiind la ora 14:00. Competiția face parte din calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) și va conta în același timp ca și etapa 1 a Cupei Naționale a României la XCO. Traseul, unul din cele mai dificile din circuitul național și nu numai, va pune la încercare îndemânarea celor mai buni sportivi.

Duminică 8 august va avea loc ediția a 14-a a deja celebrei competiții Geiger MTB Challenge. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș și competiția este desemnată în acest an ca și etapa a 3-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Cross Country Maraton. Traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești și spectaculoase ale Munților Cindrel. Traseul lung măsoară 77 de kilometri și va trece prin apropierea vârfului Cindrel la peste 2.000m altitudine. Temerarii care vor alege acest traseu vor avea de urcat în total aproximativ 3.000m și probabil primii vor ajunge la sosire după aproximativ 5 ore de pedalat.

Traseul scurt în schimb va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 37 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 17 de kilometri.

Pentru prima dată la Păltiniș organizăm și o competiție pentru biciclete asistate electric, E-MTB, pe un traseu de 19 km gândit special pentru acest tip de biciclete.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competițiilor duminică 8 august traficul rutier va fi restricționat pe drumurile forestiere Curmătura Ștezii – Păltiniș (segmentul cuprins între Valea Izvorului și Păltiniș) și Păltiniș – Releu Oncești în intervalul orar 10:30 – 17:00.

Programul evenimentului:

Sâmbătă 7 august 2021

12:00 – start XCO Juniori masculin/feminin, Cadeți masculin/feminin
14:00 – start Elite masculin/feminin
16:00 – start XCO Master și Amatori masculin/feminin
18:00 – Festivitatea de premiere

Duminică 08 august 2021

10:00 – Start Geiger MTB Challenge
10:30 – Start E-MTB
17:00 – Festivitatea de premiere

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.