JO 2020 – Două campioane olimpice i-au adus un omagiu „celui mai mare criminal din istorie”

1.026

Comitetul Olimpic Internaţional s-a sesizat după ce Două campioane olimpice i-au adus un omagiu „celui mai mare criminal din istorie”. Acestea au avut la piept insigne cu dictatorul Mao Zedong.

„Am contactat Comitetul Olimpic din China şi le-am cerut să prezinte un raport cu privire la această situaţie. Nu vom trece cu vederea cele întâmplate, vrem să rezolvăm acest episod”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, conform sursei citate, conform DigiSport.

Cele două se află sub incidenţa articolului 50 din Charta Olimpică, care interzice mesajele politice în timpul festivităţilor de premiere.

Cine a fost Mao Zedong Mao Zedong a fost primul preşedinte al Republicii Populare Chineze şi liderul partidului comunist până în 1976, când a murit, la vârsta de 82 de ani.

Mao Zedong a fost numit „cel mai mare criminal din istorie”, fiind acuzat că a dus la moartea prin înfometare a peste 30 de milioane de oameni, în perioada 1959-1961. În total, fostul dictator este acuzat că a provocat moartea a 65 de milioane de chinezi, prin măsurile sale.

Mao Zedong a înfiinţat în perioada sa peste 1000 de lagăre de muncă, unde oamenii lucrau câte 14 ore pe zi.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.