Primul caz de infectare cu tulpina Delta Covid 19 la Sibiu – Este o persoană de 30 de ani

7.591

În județul Sibiu a fost confirmat primul caz de SARS-CoV-2 cu tulpină B.1.617.2 (varianta Delta), la o persoană în vârstă de 30 de ani, care a intrat pe teritoriul României din Tadjikistan, în data de 30.06.2021.

Simptomele cazului au debutat în data de 12.07.2021, pacientul fiind testat RT PCR în data de 13.07.2021, cu rezultat pozitiv. În data de 14.07.2021 a fost trimisă o probă pentru secvențiere SARS-CoV-2 la Laboratorul SCJU din Târgu Mureș.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a efectuat ancheta epidemiologică, a identificat contacții direcți, apropiați ai cazului și a dispus carantinarea acestora. Cazul conformat a necesitat asistență medicală și a fost internat pentru investigații și tratament de specialitate la nivelul SCJU Sibiu, secția de Boli Infecțioase.

S-a luat legătura cu reprezentantul legal al unității unde lucrează persoana confirmată, pentru a se dispune măsurile necesare în vederea limitării extinderii infecției cu Covid-19.

„Cazul confirmat a avut formă ușoară/medie de boală, fiind declarat vindecat după 14 zile de la testul pozitiv. Nu au apărut cazuri secundare de îmbolnăvire care să prezinte link epidemiologic.

Menționăm că până la momentul de față au fost expediate 5 probe în vederea secvențierii, din care 3 au fost infirmate pentru variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, una confirmată, ultima aflându-se în lucru.”, a transmis DSP Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.