Raed Arafat – „Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede în Covid-19”

1.854

Lumea este într-o fază în care nu mai crede în boala produsă de virusul SARS-CoV-2, spune, luni seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat. Acesta atrage atenția că varianta Delta este extrem de agresivă.

Raed Arafat a declarat, luni seara, la Digi 24, că oamenii cred că situația epidemiologică este stabilă sau nu mai cred în boală, ceea ce nu este deloc bine.

„Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puțin, crede că e ok situația. Noi vedem o creștere. Vedem o creștere mare în Europa, vedem o creștere la noi încă mai mică. Toate semnalele științifice arată că varianta Delta este mai ușor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii, dar în același timp sunt studii ale căror concluzii finale încă nu le-am văzut, dar care spun că e posibil ca severitatea și ajungerea la spital sau la terapie intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare. Asta ne face să concluzionăm că vaccinarea este o soluție foarte bună și respectarea măsurilor de sănătate publică este necesară mai departe”, spune dr. Arafat.

Șeful DSU a mai spus că e îngrijorat de fapptul că mulți oameni merg cu mijloacele de transport fără să mai poarte mască.

„Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăznește să îi spună că regulile și legea spun să poți mască în spațiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare și inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile”, a mai spus Arafat.

Acesta a spus că în vreme ce la noi se poate renunța la mască în birourile în care sunt maxim 10 persoane și toate sunt vaccinate, în SUA și vaccinații poartă mască în spațiile închise.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
 1. Andrei scrie

  A treia doză de otravă, al patrulea val de minciună. Ticalosul asta de Arafat minte cum deschide gura. Uitati ce spun OAMENII DE STIINTA, cenzurati de retelele progresiste:

  – Prof. virusolog Luc Montagnier, câștigător al Premiului Nobel pentru Medicină: Variantele sunt cauzate de Vaccin

  – Inventatorul vaccinurilor ARN mesager: „Este cel mai cumplit COȘMAR al vaccinologilor. OPRIȚI vaccinarea!”
  – Dr. Robert Malone avertizează că vaccinurile anti-COVID fac virusul mai periculos, iar „amplificarea dependenței de anticorpi” la persoanele vaccinate este „cel mai cumplit coșmar al vaccinologilor”.

  – ANCHETĂ: 87% dintre cetățenii Regatului Unit care au murit de Covid-19 au fost vaccinați. Analiză distribuită pe Twitter de dr. Robert Malone

  Nu mai raspanditi informatii false. Nu mai speriati si pacaliti oamenii pentru ca va faceti complici la crimele guWernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.