România este pe penultimul loc în ceea ce privește vaccinarea

596

Aproximativ jumătate din populația Uniunii Europene este vaccinată împotriva COVID-19. Din păcate, România este pe penultimul loc în ceea ce privește vaccinarea.

În total, 223,8 milioane de persoane din UE au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, o singură doză de vaccin după ce s-au vindecat de această boală sau un vaccin administrat într-o singură doză.

Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 13 au depăşit deja pragul de 50% de persoane vaccinate cu schemă completă, după modelul celor mai populate patru state din blocul european: Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).

Ţările din UE cu cele mai mari procente de populaţie complet vaccinată sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%). La polul opus se situează, la mare distanţă, Bulgaria (14%) şi România (25%).

Aproape 60% din populaţia din UE (59,5%) a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, acest procent reprezentând 265,9 milioane de persoane, conform Agerpres.

Ritmul vaccinării anti-Covid-19 în UE este mai mare decât cel din SUA

Uniunea Europeană, care continuă să îşi vaccineze populaţia într-un ritm susţinut, a depăşit de acum Statele Unite: la 1 august, americanii vaccinaseră cu schemă completă 49,7% din populaţia lor (comparativ cu 49,8% pentru UE) şi aveau 57,8% de persoane vaccinate cu cel puţin o doză (comparativ cu 59,3% pentru UE).

În fiecare zi din săptămâna trecută, UE a administrat doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru 0,6% din populaţia sa, un ritm de vaccinare care a început să scadă, dar care rămâne totuşi de trei ori mai mare decât cel din Statele Unite (0,2%).

Până în prezent, patru vaccinuri anti-COVID-19 sunt aprobate în Uniunea Europeană: cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson. În plus faţă de aceste vaccinuri, Ungaria şi Slovacia utilizează şi vaccinuri neaprobate deocamdată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), dezvoltate în Rusia şi în China.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Alexandru Stancu, baiatule, tu esti USR-ist? Te-a racolat Barna printre marxistii lui? Vad ca promovezi agenda progresista a „guWernului meu”. Ai ceva cu biserica, vrei injectare cu serul experimental la cat mai multa lume…

    In ce echipa esti fratica? Joci pe partea lui Lenin, Stalin si Mao nu? Marxist convins…
    Ce mizerabili de oameni. Va mai numiti ziaristi.

    Daca ziarul asta este goarna USR-ista, puteti sa va faceti bagajele. La urmatoarele alegeri, nu faceti nici 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.