Barack Obama speriat de varianta Delta

Fostul președinte american, Barack Obama va împlini vârsta de 60 de ani. Acesta va organiza o petrecere foarte restrânsă din cauza răspândirii variantei Delta a noului coronavirus.

„Acest eveniment în aer liber a fost conceput de câteva luni, în conformitate cu directivele de sănătate publică şi cu măsurile de protecţie împotriva COVID-19”, a declarat purtătoarea lui de cuvânt, Hannah Hankins.

„Din cauza noii răspândiri a variantei Delta în ultima săptămână, preşedintele şi doamna Obama au decis să reducă în mod considerabil evenimentul, pentru a include doar familia şi câţiva prieteni apropiaţi”, a adăugat ea.

Barak Obama, născut pe 4 august, trebuia să îşi sărbătorească ziua de naştere la sfârşitul acestei săptămâni pe insula Martha’s Vineyard din statul Massachusetts, în compania unor invitaţi vaccinaţi şi supuşi testelor de depistare a maladiei COVID-19, în aer liber, pentru a respecta directivele formulate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), potrivit presei americane.

Sute de personalităţi politice şi celebrităţi ar fi trebuit să participe la petrecere, inclusiv George Clooney, Steven Spielberg şi Oprah Winfrey, potrivit The Washington Post.

Dar, în pofida respectării regulilor sanitare în vigoare, petrecerea lui Barack Obama a atras numeroase critici, în principal din partea aleşilor republicani.

Reprezentantul statului Ohio în Congresul american, Jim Jordan, a afirmat pe Twitter că „dacă ar fi fost ziua de naştere a preşedintelui Trump”, democraţii ar fi denunţat „un periculos eveniment, super-propagator”.

„Există o excepţie pentru sărbătorile la care participă bogatele celebrităţi liberale?”, s-a întrebat un alt internaut, care a părut că se îndoieşte de comportamentul preşedintei Comitetului Naţional al Partidului Republican, Ronna McDaniel.

Administraţia lui Donald Trump a ţinut de multe ori primele pagini ale ziarelor după organizarea unor evenimente fără măşti sanitare la Casa Albă şi la sediile sale sau organizând mitinguri de campanie, uneori chiar în momente de vârf ale pandemiei şi înainte de autorizarea vaccinurilor dezvoltate împotriva maladiei COVID-19.

O ceremonie în onoarea judecătoarei Amy Coney Barrett, numită de fostul preşedinte republican pentru a ocupa un scaun la Curtea Supremă, a fost suspectată că ar fi dus la infectarea cu noul coronavirus a 12 persoane, inclusiv a lui Donald Trump.

Preşedintele Joe Biden, care a fost vicepreşedintele Statelor Unite în timpul celor două mandate ale lui Barack Obama, nu are prevăzut în programul lui să participe la acea petrecere aniversară.

Săptămâna trecută, autorităţile sanitare americane au recomandat din nou purtarea măştii sanitare în interior chiar şi de către persoanele vaccinate, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, reducând astfel speranţele legate de desfăşurarea unui sezon estival lipsit de îngrijorări sanitare.

 

barack obamadelta
Comentarii (0)
Comentează