Primăria Sibiu derulează o nouă campanie de deratizare pe 5 și 6 august

227

Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu, împreună cu firma contractată DD CHIM SRL, realizează în 5 și 6 august, cea de a doua campanie din acest an de combatere a rozătoarelor de pe domeniul public al Municipiului Sibiu.

Acțiunea se va desfășura în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Substanța utilizată, Varat Block, este avizată de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1. Substanțele vor fi amplasate în dispozitive speciale (tuburi de culoare neagră), marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanțe toxice din interior.

Substanța folosită pentru deratizare este nocivă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor doar în caz de ingerare accidentală sau inhalare. Prin urmare, Primăria Sibiu adresează sibienilor rugămintea de a supraveghea îndeaproape copiii, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanțe. Tot în acest sens, deținătorii de animale de casă sunt rugați să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicațiile accidentale în rândul acestora.
În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acțiunea va fi reprogramată.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.