Cele mai importante filme de la TIFF la Promenada Sibiu

464

Cunoscutul festival internațional de film TIFF, ajuns la cea de-a 15-a ediție, se va desfășura la Sibiu între 5 și 8 august. În această perioadă, parcarea supraterană Promenada Sibiu și cinematograful CineGold vor deveni gazdele unora dintre cele mai importante proiecții ale festivalului.

Sibienii, precum și alți cinefili din toată țara, vor putea urmări cele mai așteptate filme ale anului 2021 și se vor bucura chiar de prezența unora dintre echipele care au participat la realizarea peliculelor.

Cele mai așteptate filme ale anului vor rula la Promenada Sibiu

Pe 5 august, vizitatorii Promenada Sibiu vor putea urmări la CineGold drama Otto Barbarul (în regia Ruxandrei Ghițescu), desemnat Cel mai bun film românesc (lungmetraj) la TIFF 2021. De asemenea, thriller-ul Neidentificat, regizat de Bogdan George Apetri, va rula în prezența realizatorilor vineri, 6 august, tot la CineGold. Pelicula a primit Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.

Annette, filmul ce are drept protagoniști nume sonore precum Marion Cotillard și Adam Driver, va fi difuzat în premieră în cadrul festivalului. Astfel, cinefilii îl vor urmări putea  vineri, 6 august, în parcarea supraterană Promenada Sibiu și sâmbătă, 7 august, la CineGold. Drama romantică regizată de Leos Carax a deschis oficial ediția 2021 a Festivalului de Film de la Cannes.

Parte din selecția Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta este și drama românească Întregalde (regia Radu Muntean), care va rula duminică, 8 august, în parcarea supraterană Promenada Sibiu. Proiecția va avea loc în prezența regizorului filmului, Radu Muntean.

Proiecții de filme pentru copii la CineGold

Selecția TIFF de anul acesta va cuprinde și pelicule dedicate celor mici. În perioada 6-8 august, la CineGold vor avea loc proiecții pentru copii și adolescenți, în cadrul programului EducaTIFF. Printre filmele difuzate se numără: animația fantasy Nahuel și cartea magică (regizor German Acuna) sau Mami / Petite Maman (regizor Céline Sciamma), peliculă nominalizată la Ursul de Aur de la Berlinale 2021. Acestora li se alătură și documentarul Blană bombă (r. Claudiu Mitcu), despre cei patru membri ai trupei cu nume omonim, care împărtășesc dragostea pentru muzica rock și pentru scenă.

Cinefilii pot achiziționa biletele la toate proiecțiile de pe site-ul tiff.eventbook.ro. Accesul pentru proiecțiile din cadrul programului EducaTIFF la Cine Gold este gratuit, în baza rezervării unui bilet cu valoare 0.

Măsuri sporite de protecție în mall pentru #shoppingînsiguranță

Promenada Sibiu a implementat toate măsurile necesare de prevenție, în linie cu recomandările autorităților, pentru ca vizitatorii să beneficieze de o experiență la cumpărături în siguranță în contextul crizei sanitare: a fost implementată obligativitatea purtării măștii de protecție de către clienți și angajați și controlul temperaturii la intrarea în centrul comercial, iar distanțarea socială de minimum 2 metri este asigurată prin instalarea benzilor de distanțare socială, pentru un shopping responsabil și în siguranță.

De asemenea, centrul garantează distanțarea prin asigurarea în medie a unui perimetru de 20 mp pentru o singură persoană, la nivel de centru comercial, mai ales pentru a evita crearea de aglomerări în zonele de trafic intens cum ar fi: lifturi, scări rulante, zonă food-court, cozi la bancomate, intrări în mall. Totodată, aerul din centrul comercial este filtrat o dată la trei ore, asigurând astfel o purificare intensivă a spațiilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.