marea britanie
Sursa Foto - Forbes

Românii care călătoresc în Marea Britanie nu trebuie să mai prezinte rezultatul unui test PCR negativ.

Românii trebuie să se re-testeze la două zile după ce au ajuns în Regatul Unit. Cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie nu vor mai sta în caratină, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu.

România, Austria, Germania, Letonia, Norvegia, Slovacia şi Slovenia au fost incluse de Marea Britanie pe lista verde a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică, a anunţat guvernul de la Londra. Noua listă va intra în vigoare duminică, 8 august, de la ora 04.00.

Conform noilor reguli, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie nu vor mai sta în caratină, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu. Totuşi, la intrarea în ţară ei trebuie să prezinte rezultatele unui test PCR negativ, dar şi să se re-testeze la două zile după ce au ajuns în Regatul Unit.

Pe de altă parte, guvernul britanic va adăuga pe lista roşie Georgia, La Reunion, Mayotte şi Mexic, iar India, Bahrain, Qatar şi Emiratele Arabe Unite vor fi scoase de pe lista roşie şi trecute pe cea galbenă, întrucât situaţia din aceste state s-a îmbunătăţit.

Guvernul Regatului Unit a stabilit că ţările care intră pe noile liste roşii, galbene şi verzi sunt valabile doar pentru Anglia. Celelalte naţiuni sunt responsabile de propriile lor liste. Scoţia şi Irlanda de Nord au confirmat că vor adopta aceleaşi schimbări ca şi Anglia.

Guvernul din Ţara Galilor a criticat modul „ad-hoc” în care guvernul britanic a stabilit noile condiţii de călătorie. Acesta a anunţat că se va gândi dacă va adopta cele mai recente modificări.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu