united airlines

Compania United Airlines a cerut angajaților să se vaccineze până la începutul lunii noiembrie, altfel ar putea fi dați afară.

Într-o notă internă transmisă angajaţilor este subliniată ”responsabilitatea” companiei de a garanta că angajaţii săi sunt în siguranţă la locul de muncă şi admite existenţa unor dezacorduri faţă de ordinul dat.

Conducerea United Airlines a acceptat unele excepţii, precum cazuri de sănătate ce nu ar recomanda vaccinarea sau motive religioase, ce vor fi examinate de la caz la caz.

Cea mai mare parte a angajaţilor acestei companii aeriene s-au vaccinat deja anti-COVID-19, procentul celor vaccinaţi fiind de circa 90% în cazul piloţilor şi circa 80% pentru echipajele de cabină.

United Airlines ia astfel exemplul altor mari corporaţii americane ce au impus vaccinarea obligatorie a angajaţilor, precum procesatorul de carne Tyson Foods, cu 120.000 de angajaţi, sau Walmart, dar numai în cazul celor care lucrează la birou, la fel ca Walmart procedând şi Google, Facebook, Uber sau Lyft.

Decizia unor companii de a-şi obliga angajaţii să se vaccineze vine în contextul relansării pandemiei din cauza răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului. Autorităţi federale americane le-au cerut de asemenea angajaţilor să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării, scrie Agerpres.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns