O companie aeriană renumită își va concedia angajații dacă aceștia nu se vaccinează

391

Compania United Airlines a cerut angajaților să se vaccineze până la începutul lunii noiembrie, altfel ar putea fi dați afară.

Într-o notă internă transmisă angajaţilor este subliniată ”responsabilitatea” companiei de a garanta că angajaţii săi sunt în siguranţă la locul de muncă şi admite existenţa unor dezacorduri faţă de ordinul dat.

Conducerea United Airlines a acceptat unele excepţii, precum cazuri de sănătate ce nu ar recomanda vaccinarea sau motive religioase, ce vor fi examinate de la caz la caz.

Cea mai mare parte a angajaţilor acestei companii aeriene s-au vaccinat deja anti-COVID-19, procentul celor vaccinaţi fiind de circa 90% în cazul piloţilor şi circa 80% pentru echipajele de cabină.

United Airlines ia astfel exemplul altor mari corporaţii americane ce au impus vaccinarea obligatorie a angajaţilor, precum procesatorul de carne Tyson Foods, cu 120.000 de angajaţi, sau Walmart, dar numai în cazul celor care lucrează la birou, la fel ca Walmart procedând şi Google, Facebook, Uber sau Lyft.

Decizia unor companii de a-şi obliga angajaţii să se vaccineze vine în contextul relansării pandemiei din cauza răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului. Autorităţi federale americane le-au cerut de asemenea angajaţilor să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării, scrie Agerpres.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.