Amenzi usturătoare. Șoferi de transporturi de marfă amendați cu peste un million de lei

1.139

575 de vehicule de transport de marfă au fost verificate în ultima perioadă de către echipele de control din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Sancțiunile pentru șoferi au fost consistente, fiind de peste un milion de lei, informează Ministerul Transporturilor. 

 

Conform datelor centralizate de instituţie, controalele se desfăşoară 24 de ore din 24 prin intermediul a 16 echipaje ale ISCTR.

 

Astfel, inspectorii au verificat, până în data de 6 august, 575 de autovehicule, dintre care: 357 transportau produse agricole sau materiale de construcţii, 195 mărfuri generale şi 23 alte mărfuri.

 

Totodată, 409 dintre vehiculele verificate au fost cântărite, iar în cazul a 131 au fost imobilizate (prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare), până la intrarea acestora în legalitate. „Toate autovehiculele cărora li s-a permis să îşi continue drumul au îndeplinit întru totul cerinţele şi obligaţiile legale, la plecarea din punctele de control”, precizează ministerul de resort.

 

În acelaşi timp, echipele de control au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, au sesizat 219 de contravenţii, din care 70 pentru încălcarea regimului drumurilor, 122 pentru nerespectarea legislaţiei sociale, 25 pentru abateri privind legalitatea transportului şi două pentru lipsa rovinietei.

 

Cumulat, sancţiunile aplicate însumează peste un milion de lei.

 

ISCTR derulează, în perioada 1 – 8 august, o acţiune de control ce are ca scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehicule de transport de marfă.

 

În acest sens, sunt amplasate puncte de control pe drumurile spre şi dinspre Portul Constanţa, utilizate pentru transportul mărfurilor: pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa (la Feteşti), pe E60 (la Hârşova) şi pe E87 (la Măcin).

 

Oficialii Inspectoratului menţionează că au în plan şi alte acţiuni similare, organizate pe plan naţional cu recurenţă, în vederea descurajării transporturilor ilegale de marfă.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.