prefectura sibiu strada saguna
foto: arhivă

 Prefectura Sibiu a făcut declarații privind cazul  pasagerilor cursei Wizz Air care veneau de la Madrid și au aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu.  Conform declarațiilor, 3 persoane au fost depistate cu COVID-19 de către câinii polițiști dresați, iar ceilalți pasageri nu aveau vaccinul făcut. 

 

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, la cursa Wizzair Madrid – Sibiu aterizată în noaptea de vineri spre sâmbătă câinii prezenți în Punctul de Trecere al Frontierei din Aeroportul Internațional Sibiu au detectat 3 pasageri ca fiind pozitivi de SARS CoV-2.

În urma acestui fapt, persoanele au fost retrase din grup, li s-a explicat motivul pentru care au fost oprite și au așteptat până la procesarea întregului zbor.

Ulterior, cu acordul lor, pentru 2 pasageri s-au facut teste rapide, antigen.

Primul pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani, în urma testării a primit rezultat pozitiv. Acesta prezenta schema de vaccinare completă din data de 22.07.2021 (17 zile). Având în vedere că prezenta tuse seacă și subfebrilitate (37,8) cu acordul lui, a fost solicitat un echipaj de la ambulanță pentru a fi transportat la UPU Sibiu în vederea efectuării investigațiilor de specialitate. Acolo, i-a fost recoltat un alt test Rapid- AG și acesta a ieșit pozitiv. Ulterior s-a recoltat și un test RT-PCR, care a avut rezultat pozitiv. În urma analizelor, radiografiei și a consultului de boli infecțioase, s-a solicitat ambulanța de transport la domiciliul lui din județul Alba.

Al doilea pasager, un bărbat în vârstă de 24 de ani, asimptomatic, a fost testat cu test Rapid – AG, rezultatul fiind negativ. Având în vedere faptul că nu era vaccinat, a fost carantinat la domiciliu cu recomadare de efectuare test RT-PCR în ziua 5 de carantină.

În ceea ce privește al treilea pasager, s-a constat că în data de 17.07.2021 a fost declarat vindecat întrucât au trecut 14 zile de la data primirii rezultatului pozitiv.

Pentru ambii pasageri testați, Direcția de Sănătate Publică Alba a fost anunțată în vederea monitorizării și efectuării anchetei epidemiologice, întrucât ambii pasageri aveau domiciliu pe raza județului Alba.

În aeronavă au fost un număr de 151 de pasageri din care un număr de 22 de pasageri au fost plasați în carantină la domiciliu și un pasager în izolare.

Andreea Ștefan a spus că pasagerii au intrat în carantină pentru că nu aveau vaccinul făcut, în condițiile în care Spania se află în zonă roșie.

Comentariul meu

Lasă un răspuns