Jaf la o asociație de pensionari. Trei tineri au furat un seif cu bani

Trei tineri  au vrut să dea o spargere ca în filme la o asociație de pensionari, însă au fost arestaţi preventiv. Tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, din Petroşani sunt bănuiţi că ar fi furat un seif cu peste 168.000 de lei care se afla în sediul unei asociaţii a pensionarilor din localitate. 

 

Conform declarațiilor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, cei trei suspecţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate într-un cartier din Petroşani.

Poliţiştii au stabilit că tinerii, împreună cu un complice, au forţat uşa de acces în casieria asociaţiei, în noaptea de 7 spre 8 iulie. După ce au pătruns în interior, cei patru au luat un seif cu bani, l-au încărcat în portbagajul unei maşini şi au părăsit locul faptei.

În urma cercetărilor, magistraţii Judecătoriei Petroşani au emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat, al patrulea tânăr fiind deja în arestul Poliţiei, conform Agerpres.

„Până în momentul de faţă a fost recuperat aproximativ 10% din prejudiciul cauzat, suma respectivă fiind ridicată de la locuinţa bărbatului aflat în stare de arest preventiv”, a precizat IPJ Hunedoara.

Totodată, ca urmare a deficienţelor constatate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe reprezentantul asociaţiei de pensionari din Petroşani, de la sediul căreia a fost sustras seiful, cu amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor minimale de securitate prevăzute de lege pentru tipul de activitate pe care o desfăşura.

banijafpensionariseiftineri
Comentarii (0)
Comentează