dws romania

În cadrul adunării generale extraordinare a Clubului Economic German Transilvania – Deutscher Wirtschaftsclub Siebenbürgen (DWS) din 28.07.2021 a fost ales noul consiliu director pentru un mandat de 3 ani.

În consiliul director au fost confirmați membri în funcție, dar au fost ales și membri noi, după cum urmează:
Wolfgang Köber (Machbar SRL), Wolfgang Alexander Guib (Vivajo Tech SRL), Roxana Dobrilă (Sobis Solutions SRL), Stephan Braune (Best Omnibus SRL), Bernhard Gehlert (Bosch Automotive SRL), Josef Rückert (Star Transmission), Torsten Jörges (KUKA Automatizare Romania SRL).

Președintele de onoare al clubului este reprezentantul consular german din Sibiu, iar sarcinile din cadrul consiliului au fost împărțite după cum urmează: Wolfgang Köber – președinte, Stephan Braune – vicepreședinte, Wolfgang Alexander Guib – director executiv, Torsten Jörges – casier. Roxana Dobrilă, Bernhard Gehlert și Josef Rückert sunt consilieri economici.

Clubul Economic German Transilvania (DWS) este un forum pentru aprofundarea relațiilor economice între România și țările Germania, Austria și Elveția. Clubul cooperează strâns cu Camera de Comerţ Germano-Română şi alte cluburi economice din România și Europa. “Sprijinim și consolidăm relaţiile cu autorităţile locale şi, în special, organizaţiile economice din regiunea Sibiu, Alba şi Hunedoara”. Clubul este de asemenea activ şi în domenii non-politice, demonstrând în felul acesta legătura sa profundă cu societatea.

Printre cele mai recente proiecte ale clubului se numără realizarea unui film de promovare a regiunii economice Transilvania. Acesta este realizat în limba germană și va fi difuzat în vestul Europei, în vederea atragerii de noi investitori în regiune. Se dorește astfel promovarea investițiilor și în afara zonelor metropolitane cunoscute și invitarea autorităților administrației publice locale la un dialog continuu, pentru a identifica împreună posibile proiecte de interes.

Un alt proiect recent inițiat de club a fost întâlnirea care a avut loc în iunie 2021 între membrii clubului și Prim Ministrul României, domnul Florin Cîțu, Ministrul Muncii, doamna Raluca Turcan, însoțiți de președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Câmpean, și Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor. Cu această ocazie s-au discutat temele actuale de pe agenda clubului, față de care reprezentanții administrației publice s-au arătat în mod activ interesați, dând dovadă de susținere a mediului economic german din zonă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns