vant puternic vijelie

Temperaturile vor fi caniculare până miercuri, în jumătatea de Sud a țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Pentru ziua de luni, este prognozată instabilitate în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș, nordul Munteniei și zonele de munte.

Potrivit ANM, în sud-vestul și sudul țării va fi cod galben de disconfort termic ridicat. Local va fi caniculă. Indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii spun că, luni, până la ora 23, este cod galben de instabilitate în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș, nordul Munteniei și în zonele de munte. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25 – 45 l/mp.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns