testare covid coronavirus

Guvernul german intenționează să elimine testarea gratuită pentru Covid-19 începând cu luna octombrie. Această măsură vine în încercarea de a încuraja campania de vaccinare, în contextul în care, 55% din populație este complet imunizată.

În martie, autoritățile germane au oferit testarea gratuită a populaţiei, totul ca parte a eforturilor de reîntoarcere treptată la viaţa normală după carantina introdusă în 2020, potrivit Reuters.

În prezent, 55% din populaţie este complet vaccinată. Pe acest fond, s-au înmulțit solicitările referitoare la oprirea cheltuielilor cu testarea gratuită.

Testarea gratuită face parte dintr-o schemă subvenţionată de stat, care este destinată în principal persoanelor nevaccinate. Deoarece vaccinurile sunt disponibile pentru toată lumea, nu se mai justifică testarea gratuită, susțin mai mulți nemți.

„Având în vedere că toate vaccinările sunt disponibile imediat pentru toţi cetăţenii, nu mai este justificat faptul că guvernul federal şi, prin urmare, contribuabilii acoperă costul tuturor testelor”, a citat RND dintr-un proiect de propunere.

Cu mai puţin de şapte săptămâni înainte de alegerile federale, cancelarul Angela Merkel şi liderii landurilor vor discuta măsurile de prevenire a creşterii numărului de infecţii, provocate de varianta Delta a coronavirusului, fără a institui restricţii.

Proiectul prevede că persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate, precum femeile însărcinate şi copiii sub 18 ani, vor continua să aibă dreptul la teste subvenţionate.

RND nu a publicat o dată exactă, din octombrie, pentru reducerea programului de testare.

Germania a înregistrat peste 3.000 de cazuri în fiecare din ultimele cinci zile, dar cu aproape 63% din populaţie care a primit cel puţin o doză de vaccin, guvernul speră că blocajele ar putea fi evitate.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns