Adidas vinde brandul Reebok pentru 2,5 miliarde de dolari

280

Compania Adidas a declarat joi că a ajuns la un acord cu Authentic Brands Group, care va prelua Reebok. Adidas a cumpărat Reebok în 2006, pentru 3,8 miliarde de dolari, iar acum va primi pentru marca 2,5 miliarde de dolari, scrie CNN.

Acordul este de așteptat să se finalizeze în primul trimestru al anului 2022, iar Adidas va primi majoritatea sumei în numerar, la acel moment. Authentic Brands Group a adunat în ultimii ani mărci falimentare, cum ar fi Brooks Brothers, Aéropostale și Forever 21, și a a început demersurile pentru listarea la bursă luna trecută.

Adidas și-a anunțat în februarie intenția de a vinde Reebok pentru a-și concentra eforturile pe consolidarea propriului brand pe piața globală a articolelor sportive.

Compania germană a cumpărat Reebok în 2006 pentru a se extinde în Statele Unite și pentru a concura Nike pe piața sa internă.

Dar marca a avut performanțe slabe în ultimii ani, nu a reușit să valorifice preferințele consumatorilor și a pierdut cotă de piață în favoarea Lululemon, Nike și altor mărci. Reebok a reprezentat aproximativ 7% din vânzările Adidas la sfârșitul anului 2020, în scădere de la aproximativ 18% în 2010, conform situațiilor financiare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.