8515069echipatunisia

Misiune specială în Tunisia, asistenta medicală de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Nistor Mihaela-Alexandra, din cadrul secției de Hmodializă selectată pentru a aface parte din echipa care sprijină autoritățile din Tunisia în lupta împotriva pandemiei de Covid.

Demersul face parte din „Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE”, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.

România sprijină autoritățile din Tunisia în lupta împotriva pandemiei de Covid și trimite, luni, 180.000 de doze de vaccin produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare trimise cu o aeronavă. Totodată, 13 medici și asistenți vor avea o misiune de 21 de zile în țara grav afectată de virusul SARS-CoV-2

„Prin grija Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă formată din 13 cadre medicale ( 5 medici și 8 asistenți ) vor sprijini personalul sanitar tunisian pentru 21 de zile, în lupta cu situația generată de creșterea exponențială a numărului de noi cazuri pozitive SARS-CoV-2. La această misiune vor participa și 3 ofițeri din cadrul DSU – Direcția Generală Protecție Civilă, însărcinații cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia. Totodată, 22.240 măști FFP2 și FFP3, 203.000 măști chirurgicale, 50.400 teste antigen vor fi donate, cu titlul gratuit, cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecției acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2”, transmite DSU.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a urat succes cadrelor medicale care urmează să plece luni în Tunisia pentru a oferi sprijin personalului sanitar din această ţară în lupta cu virusul SARS-CoV-2, subliniind că misiunea nu va fi una uşoară.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns