Agricultura de pe harta României. Ce culturi stau cel mai bine în acest an

1.494

Harta agriculturii din România arată în felul următor: Bărăganul şi Banatul sunt lideri la producţia de cereale, Moldova stă cel mai bine la producţia de struguri, Oltenia la producţia de prune, iar Bucovina la cartofi. Din păcate, Transilvania abia se vede pe harta agricolă a României.

 

Ziarul Financiar începe cu această hartă proiectul Geografia de business a României, care are ca scop cunoaşterea la nivel de detaliu a resurselor naturale din ţară într-un moment în care nu mai ştim ce producem, unde producem şi care sunt atuurile pe care putem construi viitorul.

 

Harta scoate în evi­denţă dez­voltarea ineg­ală a pieţei agri­cole, cu li­deri clari în piaţa cerealelor în judeţele Dolj şi Timiş sau cu Suceava, în vârful podiumului pentru producţia de cartofi, urmată de Covasna şi cu altare pentru licoarea lui Bachus în Vrancea, Buzău şi Vaslui.

ZF a strâns zece indicatori care analizează primele zece judeţe în funcţie de producţia de cereale, de mere, de pruni, de struguri şi cartofi, dar şi su­pra­feţele agricole destinate acestor produse. Pieţele anali­zate în Harta agricolă a Ro­mâniei au o valoare de 20,8 mi­liarde de lei (circa 4,2 mld. euro) în 2020.

 

Trei judeţe din România – Braşov, Botoşani şi Bacău – nu se află în top zece la niciunul dintre cei zece indicatori analizaţi de ZF.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.