Descoperire istorică. Un pui de leu de peșteră a fost găsit intact după 28.000 de ani

6.021

Descoperirea incredibilă a fost făcută în Rusia, în permafrostul siberian. Oamenii de știință au găsit conservat în gheață un pui de leu de peșteră care a trăit în urmă cu 28.000 de ani. Acesta era extrem de bine conservat, atât de bine încât au fost găsite inclusive urme de lapte de la mama sa, scrie  The Guardian. 

 

Puiul de leu de peșteră, o femelă, denumită de cercetători „Sparta”, a fost găsit în râul Semyuelyakh, în zona Iacutia din Rusia, în 2018. Cu un an înainte, cercetătorii descoperiseră un alt pui, pe care l-au botezat „Boris”.

Cei doi pui au fost găsiți la o distanță de 15 metri unul de altul dar nu au fost născuți în aceeași serie. Despre Boris, cercetătorii spun că a trăit acum 43.448 de ani.

Leii de peșteră sunt o specie care a dispărut de pe planetă de mii de ani. Valery Plotnikov, unul dintre autorii studiului în care au fost prezentate descoperirile, spune că Sparta a fost atât de bine conservată în permafrost încât încă avea blana, organele interne și scheletul intacte.

leu1

„Descoperirea este deosebită. Nu am mai găsit așa ceva până acum în Iacutia”, a mai spus el.

Descoperiri similare devin tot mai frecvente în Rusia și în zona arctică din cauza schimbărilor climatice care topesc permafrostul și scot la iveală animale conservate de zeci de mii de ani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.