caini dingo
Sursă Foto: Profimedia Images

Imaginile superbe au fost surprinse cu o cameră de luat vederi fixată la gâtul unui câine dingo. Cercetătorii au obținut informaţii inedite despre această rasă de câine sălbatic care trăieşte pe insula turistică Fraser, din Australia. Rasa sălbatică este protejată de un program destinat acestor animale, precum şi a vizitatorilor.  Potrivit autorităţilor, unele dintre exemplarele de dingo nu se mai tem de oameni, după ce aceştia i-au hrănit sau după ce au consumat resturi alimentare oferite de turiști.

 

”Fie că arată cum este fotografiat de turişti sau cum scurmă prin nisipul de pe plaja acestei insule clasate în patrimoniul mondial UNESCO, situată la circa 400 de kilometri nord de Brisbane, camera ataşată la gâtul câinelui a filmat timp de o lună viaţa cotidiană a animalului, care aparţine unei specii cunoscute sub denumirea wongari, potrivit Ministerului Mediului din Queensland (nord-est).

 

caini dingo1 1
Sursă Foto: Profimedia Images

 

”Imaginile sunt superbe şi arată locurile prin care umblă exemplarul de wongari, cum face rost de hrană şi de apă. Ne permit să vedem momente din viaţa intimă pe care o împarte cu partenerul”, a explicat Linda Behrendorff, responsabilă de acest program, potrivit AFP, citată de Agerpres.

 

”Nu am mai văzut asemenea imagini până acum, care arată că wongari sunt prădători oportunişti, care se hrănesc cu tot ce găsesc”, a mai spus ea. Imaginile video le puteți urmări aici.

 

caini dingo2
Sursă Foto: Profimedia Images

 

Cu ajutorul camerei de luat vederi, exemplarul de dingo a putut fi urmărit sute de kilometri în nordul insulei, a precizat Behrendorff.

 

”Camerele aşezate pe zgardă sunt una dintre numeroasele tehnici pe care le utilizăm pentru supravegherea wongari în scopul prevenirii riscurile unor întâlniri periculoase sau a unor incidente cu locuitorii sau vizitatorii insulei”, a subliniat aceasta.

 

Programul face parte dintr-o serie de măsuri destinate protejării şi monitorizării câinilor dingo după ce mai mulţi copii au fost muşcaţi la începutul anului pe insulă.

 

Deși rasă sălbatică, unii câini dingo nu se mai tem de oameni

În mai, guvernul Queensland a anunţat instalarea unui nou gard pentru a împiedica animalele să pătrundă în localitatea principală de pe insulă.

 

caini dingo3
Sursă Foto: Profimedia Images

 

Potrivit autorităţilor, o parte dintre exemplarele de dingo nu se mai tem de oameni după ce aceştia i-au hrănit sau după ce au consumat resturi alimentare oferite de oameni.

 

Renumită pentru haitele sale de câini dingo, insula Fraser, ”cea mai mare insulă de nisip din lume”, a fost înscrisă în patrimoniul mondial pentru ”vestigiile sale maiestuoase de păduri tropicale care cresc pe nisip” şi pentru că aici se află ”jumătate dintre lacurile de apă dulce din lume”, potrivit UNESCO.

 

Cunoscută şi sub denumirea de K’gari, care înseamnă ”paradis” în limba populaţiei aborigene Butchulla, atrage în fiecare an sute de mii de turişti.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu