arme si munitii ok

România continuă să fie paradisul braconierilor care folosesc tot mai des arme deţinute ilegal. 9 din 10 arme de foc confiscate în primele 6 luni ale anului sunt arme de vânătoare, susţine Poliţia Română.

Pe lista neagră au intrat însă şi zeci de pistoale cumpărate de pe piaţa neagră. De la începutul anului, Poliţia Română a confiscat 1355 de arme de foc. 4 din 10 erau deţinute ilegal.

Poliţia Română susţine că 90% dintre armele confiscate de la începutul anului sunt arme de vânătoare cumpărate de pe piața liberă din ţări în care regimul este ceva mai liberal, dar odată intrate pe teritoriul ţării, nu au fost nici declarate, nici autorizate. Ba chiar, susţin aceelași surse, au fost folosite la braconaj., transmite PRO TV

„În primele şase luni fost confiscate 3.929 de kilograme de carne de vânat, 1.373 de trofee de vânat, 208 capcane, respectiv 18 autovehicule folosite la comiterea de infracțiuni specifice acestui domeniu.”, spune inspector principal Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

Ofiţerii de la Serviciul Arme susţin că probleme ridică nu numai pistoalele cu glonţ: două din trei pistoale confiscate sunt din categoria armelor neletale, cu proiectil de cauciuc.

Adică acele arme care sunt folosite uneori în conflictele din trafic sau de către cei care vor să fie ameninţători, în speciali membri ai lumii interlope. Iar deţinătorii legali, care sunt verificaţi riguros, susţin că nu înăsprirea legii ar duce la eliminarea armelor de pe piaţa neagră.

România este una dintre ţările cele mai restrictive din Europa în privinţa procurării şi deţinerii armelor de foc, dar chiar şi aşa, oficial, românii deţin peste 150.000 de arme letale, din care aproape 130.000 sunt arme de vânătoare, şi peste 76.000 de arme neletale, folosite în special pentru autoapărare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns