Medicii români au vaccinat 2.500 de tunisieni în şase ore – O sibiancă participă la misiune

401

O echipă formată din cinci medici și opt asistenți medicali din România, între care şi o sibiancă, se află în Tunisia, pentru a sprijini autoritățile în lupta împotriva Covid-19. În doar șase ore, medicii români au vaccinat aproximativ 2.500 de oameni.

România sprijină autoritățile tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2 cu o echipă medicală formată din cinci medici și opt asistenți medicali. Potrivit RoVaccinare, 2.500 de tunisieni au fost vaccinați în doar 6 ore de către cadrele medicale române.

O aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române a decolat, luni, spre Tunisia, pentru o misiune umanitară complexă, de sprijinire a autorităților tunisiene în eforturile de combatere a efectelor generate de virusul SARS-CoV-2.

Echipa formată din 13 cadre medicale vor sprijini personalul sanitar tunisian pentru 21 de zile în lupta cu situația generată de creșterea exponențială a numărului de noi cazuri pozitive SARS-CoV-2. La această misiune vor participa și 3 ofițeri din cadrul DSU – Direcția Generală Protecție Civilă, însărcinații cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia.

Totodată, 22.240 de măști FFP2 și FFP3, 203.000 de măști chirurgicale, 50.400 de teste antigen vor fi donate cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecției acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2. De asemenea, 188.000 de doze de vaccin Astra Zeneca vor fi acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, autorităților tunisiene.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.