Locuitorii din Terezian nemulțumiți că se taie copacii – ”Respirăm betoane”

4.183

Primăria Sibiu a demarat ample lucrări de modernizare în cartierele din oraș. Se lucrează și în Terezian, dar locuitorii de acolo sunt profund nemulțumiți. Nu de lucrări, ci de faptul că s-au tăiat zeci de copaci. Oamenii spun că aceștia erau acolo de ani de zile, ajunseseră la maturitate, iar proiectul lucrărilor ar fi trebuit să îi includă, nu să fie eliminată puțina sursă de oxigen din zonă.

Oamenii din cartier spun că arborii au fost tăiați fără milă, fără a se ține cont de nimic. ”Erau aici tei, lilieci, salcâmi. Au fost scoși din rădăcină pentru a face loc bordurilor si betoanelor. Au fost copaci de cel puțin 30 de ani care dădeau oxigen și puteau să o facă în continuare, dar s-a hotărât să se facă loc betoanelor. Oare noi respiram beton?”, spune o sibiancă revoltată de tăierea copacilor.

copaci terezian 1 copaci terezian terezian copaci

Oamenii spun că lucrurile de modernizare sunt binevenite, dar ar fi trebuit să se țină cont de vegetația existentă. ”Proiectul ar fi trebuit gândit astfel încât să includă copacii deja existenți. S-au tăiat copacii din toată zona- Aleea Rusciorului, Nottara, Gladiolelor. Erau copaci în stare bună, care înverzeau, nu erau uscați. În schimb un nuc care stă să cadă pe Rusciorului, lângă parcul de copii nu e tăiat, ni s-a spus că e monitorizat. Pe Aleea Rusciorului era un mic părculeț, o zonă verde. Și aceea se desființează pentru a se face parcări. Chiar trebuie anihilat tot ce e verde? Noi ce mai respirăm? Ni s-a spus că se vor planta alți copaci. Unde, dacă peste tot sunt betoane? Și în cât timp vor crește pentru a da oxigenul pe care îl dădeau copacii deja maturi?”, spun oamenii.

Locuitorii spun că au semnalat această nemulțumire la Primăria Sibiu, dar li s-a spus că ”sunt bălării”.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. Ada scrie

    Nu inteleg cum este posibil ca dupa zeci de sesizari si petitii a cetatenilor din Terezian, acestea sa nu fie luate in considerare. Nu le pasa, fac ce vor, ba chiar continua sa taie copaci. Primaria este pusa sa reprezinte interesele sibienilor, dar se pare ca reprezinta interesele altora.

  2. vecin scrie

    Foarte interesant e cum in fata casei distinsului Trihenea, au ramas totul in picioare…foarte interesant. Apropo, dragute borduri, inca merge afacerea bordurilor in Romania, ma bucur profund.

  3. Anonim scrie

    Ati cosmetizat acei pomi?ati curatat pe langa ei? Nu,atunci……poate bordurile le maturati

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.