Statele Unite şi Marea Britanie trimit din nou trupe de militari la Kabul

2.045

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat, luni seară, suplimentarea efectivelor militare din capitala Afganistanului, Kabul, pentru accelerarea operaţiunilor de evacuare, în contextul ofensivei insurgenţilor talibani.

Departamentul american al Apărării a anunţat trimiterea a încă 1.000 de militari în Afganistan. Aproximativ 3.000 de militari americani vor fi mobilizaţi în zona Aeroportului din Kabul, iar alţi 3.500 la obiective din capitala Afganistanului.

De asemenea, Guvernul Marii Britanii trimite încă 200 de militari în Kabul. Numărul total al militarilor britanici la ajunge la 900.

Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa şi alte ţări occidentale depun eforturi pentru evacuarea cetăţenilor şi colaboratorilor din Afganistan.

Cel puţin şapte persoane au murit luni în violenţe produse pe Aeroportul din Kabul, unde mii de oameni încearcă să părăsească Afganistanul. Armata americană a anunţat că doi militanţi înarmaţi au fost împuşcaţi mortal la aeroport.

Statele Unite vor evacua aproximativ 3.500 de funcţionari diplomatici din Afganistan, în contextul în care insurgenţii talibani au ocupat numeroase oraşe şi s-au instalat inclusiv în zone din Kabul. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul. În plus, Statele Unite şi alte ţări occidentale intenţionează să evacueze sute de interpreţi afgani care au ajutat forţele internaţionale în cei 20 de ani de conflict.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.