Inimile a doi copii din Maramureș și Brașov, salvate de medicii din Sibiu

2.274

Raisa și Matei, doi copilași cu probleme la inimă, au fost salvați de echipa inimii de la Fundația Polisano din Sibiu. Cei doi au fost externați și pot pleca acasă, în Maramureș și Brașov, pentru a se bucura din nou de viață.

Raisa și Matei au fost salvați de echipa inimii de la Sibiu. Mamele lor au putut pleca înapoi acasă, fericite că micuții lor sunt sănătoși. Povestea celor doi copii a fost relatată pe pagina de Facebook a Fundației Polisano.

„Raisei, 3 luni şi jumătate, din Sighet (Maramureş), îi fusese descoperit un suflu la inimă la 2 zile de la naştere, prematură fiind. Mama ei observase că Raisa respira greu, că transpira excesiv şi că obosea repede. Acum o lună, la Spitalul de Pediatrie din Cluj, i s-a pus diagnosticul de persistenţă de canal arterial şi defect septal atrial, şi a fost sfătuită să îşi găsească un chirurg.

Matei, 4 ani, din Şinca Veche (Braşov), a primit diagnosticul de defect septal atrial în urma unei consultaţii de rutină pentru o viroză, când i-a fost identificat un suflu la inimă şi a fost îndrumat către dr. Cotarla Viorela, cardiolog pediatru la Sibiu. În afară de rezistenţă scăzută la efort, Matei nu prezentase alte simptome”, se arată în postarea de pe Facebook.

Salvarea celor doi micuți a venit de la echipa inimii din Sibiu coordonată de dr. Anca Mandache, dar şi de la donatorii Fundației Polisano care au ajutat financiar intervențiile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.