Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor

368

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, anunță Administrația Preidențială.

Președinția precizează că la data publicării decretului în Monitorul Oficial al României încetează interimatul lui Florin Cîțu la Ministerul de Finanțe.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. „E o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Vîlceanu.

„Votul a fost dat. A fost doar un singur vot împotrivă”, anunța Florin Cîțu.

Vîlceanu i-a mulțumit premierului pentru susținere.

„Este onorant pentru mine că am primit colegilor. E o încredere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe e unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc ca această preluare ministerului să se întâmple cât mai repede”, afirmă Vîlceanu.

Există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe, motiv pentru care am votat împotrivă, a transmis președintele PNL, Ludovic Orban: „Răpunderea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.