Amenzi la depozite de lemne din Săliște și Orlat

2.383

„Scutul pădurii” a acționat în ultimele zile pe raza județului și a verificat mai multe depozite de lemne. Un operator economic a fost amendat.

În perioada 16 – 18 august, polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Județene Sibiu au desfășurat acțiuni specifice pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva Fondului Forestier Național privind deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase. Acțiunile au vizat controlul depozitelor de material lemnos ale unui agent economic, din localitățile Săliște și Orlat.

„În urma activităților specifice desfășurate, a măsurătorilor efectuate la unul din depozite, s-a constatat o diferență de 176 mc lemn rotund, lemn de foc și cherestea, între stocurile faptice și cele scriptice înscrise în programul SUMAL.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional în baza Legii nr. 171/2010, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 11.000 lei, fiind dispusă totodată, confiscarea valorică a cantității de 173mc material lemnos în valoare de 27.662,90 lei fără TVA și faptică a cantității de 3 mc lemn foc specia gorun, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Valea Frumoasei Săliște pentru valorificare conform legii”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Aceste acțiuni continuă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.