Polițiștii sibieni la datorie pe toată perioada organizării FITS

383

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-au luat măsuri suplimentare pentru ca  cea de a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru să se desfășoare în bune condiții, fără incidente.

Pe perioada Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, 20 – 29 august 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu acționează pentru siguranța participanților și a traficului rutier, în toate zonele de desfășurare.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zonele de desfășurare ale festivalului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu acționează  în sistem integrat cu polițiști locali ai Poliției Locale Sibiu și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Pe lângă polițiștii din dispozitivul curent, vor fi asigurate rezerve de intervenție, în funcție de evoluția situației operative, în care sunt angrenați și polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale Sibiu.

Printre măsurile aplicate la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu amintim:

– intensificarea acţiunilor de patrulare pe mijloacele de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă de persoane, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare;

– depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică;

– restricţionarea şi, după caz, devierea traficului rutier pe traseele şi zonele de desfăşurare a manifestărilor artistice.

Pentru siguranță în trafic, polițiștii recomandă :

– Utilizarea mijloacelor de transport în comun în detrimentul autoturismelor personale în contextul în care derularea FITS atrage creșterea valorilor de trafic atât în municipiul Sibiu, cât și în împrejurimi;

– Informarea asupra restricțiilor de trafic impuse pe anumite străzi sau bulevarde;

– Respectarea semnalelor polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru dirijarea circulației;

– Respectarea normelor rutiere.

Pentru siguranţa dumneavoastră, poliţiştii recomandă:

– Parcaţi vehiculele în spaţiile sau parcările special amenajate! În autoturisme nu trebuie lăsate la vedere bunuri de valoare!

– Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime, în magazine, în mijloacele de transport în comun;

– Este bine să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;

  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112, apel gratuit!
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa copilului, adresați-vă imediat celui mai apropiat polițist pe care îl întâlniți sau sunaţi la numărul de urgenţă 112!

Este bine ca cei mici să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte.

În caz de nevoie, apelați cu încredere la noi! Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.