petrisor petrescu hermannstadt
foto - liga2.ro

FC Hermannstadt a pierdut primele puncte din actualul sezon al ligii 2. Sibienii au terminat 1-1 meciul jucat joi după amiază cu Metaloglobus. Gazdele au condus cu 1-0, dar Sibiul a avut marile ocazii ale meciului.

Sibienii au început în atac meciul, dar Opruț a șutat peste transversală (4), iar Gavrilaș i s-a opus reluării lui Petrescu, de la distanță (10). Sibienii au fost taxați în urma unei faze fixe. Claudiu Herea a aruncat mingea în careu dintr-o lovitură liberă, din tușă, iar Alexandru Enache a luat prim-planul, de lângă Antoche, și a reluat în plasă, cu capul (20).
Petrișor Petrescu a avut egalarea în vârful ghetei, la o centrare a lui Opruț, dar a reluat ciudat cumva, cu latul, de pe 8 metri, mingea trecând peste transversală (27).
Sibienii au cerut penalty cu 10 minute înainte de pauză, pentru un presupus henț în careu al lui Pandele, dar fundașul lui Metaloglobus a jucat mingea cu pieptul. ”Centralul” Coza a luat însă decizia corectă și la cabine s-a intrat cu Metaloglobusul în avantaj pe tabelă.
Hermannstadt a avut trei cornere la rând, la reluare, dar primele ocazii din partea secundă le-au aparținut bucureștenilor, Pop opunându-se mingii reluate de la colțul lung de Caramalău (56), apoi reținând șutul deviat al lui Claudiu Herea (61).
Egalarea a venit de pe capul lui Valentin Buhăcianu, jucătorul intrat în finalul primei reprize, în locul accidentatului Năstăsie. Fostul jucător al ”Bătrânei Doamne” a reluat în plasă, de pe 6 metri, din centrarea perfectă din dreapta a lui Pantea, juniorul împrumutat de sibieni de la FCSB (65).
Impulsionați de reușită, ”alb-roșii” puteau trece în avantaj, 4 minute mai târziu, când Petrescu l-a surprins pe Gavrilaș cu un șut din afara careului, portarul a respins în față, dar Caramalău a reușit să trimită în corner din fața lui Buhăcianu.

Arbitrul Coza a avut serios de lucru în partea a doua a reprizei secunde, împărțind cartonașe galbene în stânga și-n dreapta. Niciuna dintre echipe nu s-a împăcat cu rezultatul de pe tabelă, dorindu-și să dea lovitura de grație, iar pe alocuri nervii au cedat.
Petrescu l-a faultat din spate pe Caramalău, dar a fost avertizat și fundașul Metaloglobusului, care s-a repezit să-i ceară socoteală jucătorului Sibiului.
Pop le-a dat emoții sibienilor, respingând cu pumnii de pe capul lui Claudiu Herea, pe care l-a atins apoi, în săritură, iar Alex Lazăr a tras în blocaj (82).
Potecea și Alhassan au avut și ei ceva de împărțit, dar de un ”galben” s-a lipit și Alex Coman la această fază (83).
Bucureștenii au presat pe final, în căutarea golului de 3 puncte, iar Potecea l-a doborât cu un șut puternic pe Antoche (90), apoi Gavrilaș a trimis lung în careul advers dintr-o lovitură liberă din propria jumătate de teren, Caramalău a prelungit pentru Andrei Răuță, care l-a simțit aproape pe Antoche și a plonjat pe gazon, forțând obținerea unei lovituri de la 11 metri. Nu l-a păcălit pe Coza, dar s-a ”lipit” de un avertisment și, cum era al doilea, a fost eliminat (90+3).
Sibienii au fost cât pe ce să dea lovitura și să obțină a patra victorie consecutivă în ultimele secunde, când Buhăcianu a trimis cu capul, la colțul lung, o minge centrată de pe dreapta, care s-a scurs însă pe lângă bară.
S-a terminat 1-1, Metaloglobus pierzând primele puncte de pe teren propriu, iar FC Hermannstadt, primele din actualul sezon. Sursa: liga2.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns