puscarie amnistie gratiere

Deținuții care se vor vaccina anti-COVID ar putea primi o reducere a pedepsei. Este vorba despre o închisoare din nord-estul Franței, fiind prima țară care propune acest lucru, urmând ca restul țărilor europene, printre care și România, să se decidă asupra acestui subiect.

Documentul de pe 10 august a fost semnat de vicepreşedintele responsabil de aplicarea pedepselor. El a explicat că „prin măsura excepţională se doreşte încurajarea vaccinării cu scopul de a se atinge imunitatea colectivă”.

Potrivit LCI, în notă se vorbeşte despre o reducere a pedepsei cu două luni. De asemenea, se spune că persoanele condamnate la violenţă conjugală, violenţă asupra minorilor, crimă şi delicte de natură sexuală vor fi excluse de la reducerea pedepsei.

Propunerea va fi dezbătută de reprezentanţii Parchetului şi de judecători şi, dacă va fi acceptată, ar putea fi aplicată începând din septembrie.

Întrebat despre această propunere, ministrul de Justiţie din Franţa a spus că este vorba despre „o iniţiativă personală şi locală”, scrie Mediafax.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns