Președintele Comisiei Europene cere țărilor membre să primească refugiați din Afganistan

451

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene cere statelor membre să primească o parte din refugiaţii afgani.

Ursula von der Leyen a asigurat ţările europene că vor primi ajutor financiar din partea Uniunii Europene în acest sens.

„Fac apel la toate statele care au participat la misiunile din Afganistan, europeni şi alţii, să accepte cote de primire suficiente, astfel încât, în mod colectiv, să putem veni în ajutorul celor care au nevoie de protecţie”, a spus preşedinta Comisiei Europene, după o vizită în Spania, la centrul de primire pentru angajaţii afgani ai UE din Kabul.

Aceasta a mai precizat că Uniunea Europeană este pregătită să ofere ajutorul financiar necesar pentru a sprijini statele membre care vor primi refugiaţi.

„Comisia este pregătită să prevadă mijloacele bugetare necesare pentru a sprijini statele membre ale UE care se vor oferi să ajute refugiaţii să se stabilească pe teritoriul lor”, a mai afirmat Ursula von der Leyen.

Întrebată despre relaţiile dintre UE şi talibani, preşedinta Comisiei Europene a declarat că nu a existat „niciun dialog politic” cu această mişcare şi, prin urmare, „nicio recunoaştere a talibanilor”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Sa-i primeasca la ea acasa. Nu pe banii nostri. Avem noi destui romani necajiti, de care statul nu are nici o grija. Cum sa avem grija de altii si de ai nostri sa ne batem joc?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.