image 2020 08 27 24254492 41 sectie mari arsi spitalul bagdasar
www.hotnews.ro

Ministerul Sănătății și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor să modifice OUG 158/2005. Astfel, pacienții care suferă arsuri grave vor putea beneficia de concediu medical pe toată perioada tratamentului cât și pentru perioada recuperării.

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au elaborat, în regim de urgenţă, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătăţii, un proiect de act normativ pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Prin acest demers se doreşte ca pacienţii cu arsuri grave să beneficieze de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare.

Totodată, modificările prevăd ca indemnizaţia brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

„Proiectul de modificare a ordonanţei de urgenţă va fi propus spre aprobare în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare”, transmite, vineir, MS, într-un comunicat de presă.

În 27 mai 2021, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a constituit, pentru prima dată în România, Comisia Multidisciplinară de Arsuri a Ministerului Sănătăţii, organism consultativ al ministerului care furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere ştiinţific, profesional şi metodologic a asistenţei medicale specializată în tratarea arsurilor şi care include specialişti din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastica, Anestezie şi Terapie Intensivă, recuperare medicală).

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns