talibani straini

Talibanii declară faptul că nu au răpit niciun străin, dar în schimb i-au interogat înainte de a putea părăsi Afganistanul.

La doar o săptămână după ce talibanii au pus rapid mâna pe putere în ţara din sudul Asiei, naţiunile occidentale s-au străduit să crească ritmul de evacuări pe fondul haosului şi informaţiilor privind violenţa insurgenţilor.

„Combatanţii noştri vor continua să demonstreze reţinere”, a declarat oficialul taliban pentru Reuters cu condiţia anonimatului.

El a exclus incidentele privind răpiri de străini, dar a adăugat: „Noi îi interogăm pe unii dintre ei înainte de a ieşi din ţară”.

Talibanii au respins responsabilitatea pentru dezordinea de la aeroportul din Kabul, asediat de mii de persoane disperate să fugă din ţară, declarând că Occidentul ar fi putut avea un plan mai bun de evacuare.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise în şi în jurul aeroportului începând de duminică, au declarat oficiali ai NATO şi ai talibanilor, în timp ce talibani înarmaţi în jur le cer celor fără documente de călătorie să meargă acasă.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns