Apariția precipitațiilor extreme sunt cauzate de schimbările climatice

313

Potrivit unui studiu publicat marți, apariția precipitațiilor extreme sunt cauzate de schimbările climatice, informează DPA.

În condiţiile climatice din prezent, se preconizează ca o regiune din Europa Occidentală să fie lovită de un astfel de eveniment devastator o dată la 400 de ani, cu aproximaţie, au estimat realizatorii cercetării, o echipă internaţională care include oameni de ştiinţă.

Întrucât temperaturile medii continuă să crească, episoadele de ploi abundente devin mai frecvente. Dacă temperaturile vor creşte cu încă 0,8 grade Celsius, frecvenţa unor astfel de fenomene va creşte la fiecare 300 de ani, iar intensitatea ploilor torenţiale va spori de asemenea.

Oamenii de ştiinţă au analizat o regiune care a inclus Franţa, vestul Germaniei, zone din estul Belgiei, Ţările de Jos, Luxemburg şi nordul Elveţiei, încercând să afle care este probabilitatea ca o întreagă zonă să fie afectată de ploi torenţiale extreme şi în ce grad fenomenul este influenţat de creşterea temperaturilor la nivel global.

Probabilitatea unor astfel de dezastre a crescut cu un factor cuprins între 1,2 şi 9 în comparaţie cu finalul secolului al XIX-lea, iar cantitatea maximă de precipitaţii este mai mare cu 3% până la 19%.

”După analiza tuturor dovezilor disponibile (…) se poate afirma cu un grad ridicat de certitudine că schimbările climatice antropice au crescut probabilitatea şi intensitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc, iar astfel de schimbări vor continua într-un climat care se încălzeşte rapid”, au mai scris autorii.

Studiul a fost realizat ca parte din proiectul World Weather Attribution Initiative, care analizează efectele posibile ale schimbărilor climatice asupra fenomenelor meteorologice extreme.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Daca doriti sa va informati mai in detaliu referitor schimbarile climatice, la cine le controleaza si cum, va invit sa urmariti documentarul din link-ul de mai jos. Se refera la Geoengineering si Chemtrails.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.