coronavirus europa 1
Sursa: dw.com

Persoanele infectate cu varianta Delta pot transmite virusul cu două zile mai devreme de apariția primelor simptome.

Studiul a avut la bază un eșantion de 101 persoane din Guangdong, China, care au fost infectate cu Delta în perioada mai – iunie 2021. O persoană infectată cu varianta Delta are un rezultat pozitiv la un test COVID după 4 zile după infectare.

O persoană infectată cu varianta Delta ar putea transmite virusul cu două zile înainte ca primele simptome să apară, în timp ce pentru formele anterioare ale coronavirusului contaminarea avea loc cu mai puțin de o zi înainte să apară primele simptome, relatează Le Matin.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu publicat pe 13 august în „Nature”. Studiul nu a fost încă validat de oamenii de știință.

Studiul a avut la bază un eșantion de 101 persoane din Guangdong, China, care au fost infectate cu varianta Delta în perioada mai – iunie 2021.

Conform acestuia, o persoană infectată cu varianta Delta are un rezultat pozitiv la un test COVID după 4 zile după infectare. Primele simptome apar după aproximativ 2 zile mai târziu sau după aproape 7 zile de la contaminare.

Dacă încărcătura virală este suficient de mare pentru ca testul să fie pozitiv, înseamnă că este suficient ca persoana să fie contagioasă, scrie Aleph News.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. de unde dracu stiu astia dupa un test care tulpina e? luati bani multi pentru propagarea spaimei
    si a comentarilor fara expertiza?