FOTO: Razie pe drumurile din județul Sibiu – Sute de amenzi și zeci de permise reținute

3.573

În doar patru ore, polițiștii sibieni au depistat, pe drumurile din județ, o mulțime de șoferi care au comis infracțiuni rutiere. S-au aplicate sute de amenzi și au fost reținute zeci de permise de conducere.

În cursul zilei de 24 august, în intervalul orar 15,00 – 19,00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție Județene Alba, Mureș, Argeș, Brașov și Vâlcea, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune comună în județul Sibiu pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente.

razie politie 5

Peste 50 de polițiști prezenți la acțiune

Cei 56 de polițiști rutieri și de ordine publică au acționat cu precădere în scopul prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză, precum și pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunea s-a desfășurat pe toate segmentele de drum național și drum județean, în municipiile Sibiu și Mediaș, precum și în orașele Avrig, Agnita, Cisnădie, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului și Ocna Sibiului.

razie politie 4

„Ca urmare a activităților derulate, polițiștii au constatat 2 infracțiuni, au aplicat 212 sancțiuni contravenționale în valoare  de  99.000 de lei, au reținut în vederea suspendării 47 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare. Din cele 47 de permise reținute, 37 au fost pentru nerespectarea vitezei legale, 6 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 2 pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor, 1 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru alte abateri”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În acest context, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Apoldu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu are acest drept. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

razie politie

NU UITAȚI! Țineți cont de normele elementare de siguranță în trafic!

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.