Livratorii de mâncare cer locuri de parcare speciale în Sibiu – „Nu avem unde lăsa mașinile. Suntem amendați dacă stăm pe avarii”

1.351

Sibiul s-a umplut de curieri care livrează mâncare, multe platforme fiind disponibile în orașul de pe Cibin datorită cererii mari pentru acest serviciu. Curierii livrează fie soare, fie ploaie, fie vânt. Unii vin cu bicicleta, alții cu trotineta, dar mulți sunt cei care aleg să lucreze cu propriul autoturism. Aceștia din urmă sunt cei care, deseori, riscă amenzi din cauză că nu au unde să parcheze atunci când merg să ridice comenzile. Livratorii spun că se confruntă cu această problemă mai ales în zona centrală a orașului, acolo unde cu greu găsești un loc unde să-ți lași autoturismul în loc permis. Prin urmare, curierii sibieni au formulat o petiție adresată Primăriei Sibiu prin care solicită să se amenajeze locuri de parcare și pentru ei.

Livratorii din Sibiu au formulat o petiție online prin care solicită Primăriei Sibiu să rezerve pentru ei câteva locuri de parcare în zona centrală a orașului. Aceștia spun că multe dintre comenzi vin de la restaurantele de pe Pietonala Bălcescu, Piața Mare și Piața Mică, astfel că locurile de parcare sunt absolut necesare.

Glovo 4 scaled

„Curierii Glovo, Tazz, Food Panda sunt blamați fiindcă parchează anapoda prin centru și fiindcă își lasă mașinile pe avarii. Având în vedere că numărul curierilor este tot mai mare și în continuă creștere în Sibiu, trebuie oferite și anumite condiții pentru ei, mai ales în ceea ce privește zona centrală. Solicităm rezervarea a câte 2-3 locuri de parcare pentru curierii de mâncare, în zone precum parcarea de lângă Hotelul Continental și strada Avram Iancu. Prin intermediul lor, s-ar scuti o grămadă de timp pierdut în căutarea locurilor de parcare. Atunci când avem comenzi de la restaurantele din centru, riscăm și amenzi usturătoare, fiindcă suntem nevoiți să lăsăm mașinile în orice spațiu apucăm. Timpul pe care îl petrecem în centru pentru ridicarea unei singure comenzi este 15 minute”, spune Mihai O., inițiatorul petiției.

livrator 2 scaled

Curierii sibieni spun că și-ar dori să existe și pentru ei locuri speciale așa cum există pentru taximetriști. Dat fiind numărul mare de comenzi care vin din centru, aceștia nu își permit să plătească de fiecare dată când parchează în zonă. Din acest motiv, ajung să fie amendați de polițiștii locali. „Chiar în cursul zilei de marți, când am fost să ridic o comandă din centru, am fost sancționat de polițiști”, spune Mihai O., curierul care a inițiat petiția. Nici măcar în parcarea de la Cazarma 90 nu se găsesc locuri libere. „Am așteptat 20 de minute ca să intru în parcare. Timpul de livrare crește și nu putem onora comenzile în timp util”, mai spune acesta.

Petiția poate fi semnată AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.