Măsuri severe anti-COVID în Grecia – Vaccinare obligatorie pentru farmaciști, medicii privați și stomatologi

596

Guvernul Greciei a anunțat marți măsuri dure pentru a stopa creșterea cazurilor de covid. Vaccinarea a devenit obligatorie pentru farmaciști, medicii privați și stomatologi, iar în septembrie s-ar putea extinde și la unele categorii de angajați din cadrul poliției și armatei, potrivit publicației Iefimerida.

Așadar, pe lângă angajații din sistemul sanitar public, și cei din mediul sanitar privat trebuie să fie vaccinați până la 13 septembrie. În caz contrar, aceștia vor fi amendați.

În plus, categorii tot mai largi de angajați nevaccinați vor trebui să se testeze o dată sau de două pe săptămână (în cazul celor din turism, horeca, educației – de exemplu), iar fiecare test va costa 10 euro.

De asemenea, persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în restaurante, cluburi, evenimente sportive și evenimente desfășurate în interior, potrivit publicației Ekathimerini.

Anunțul guvernului a venit în ziua în care Grecia a înregistrat 4.608 cazuri de coronavirus și 32 de decese. Miza executivului elen este să scadă presiunea pe sistemul sanitar și să nu mai impună un lockdown care să afecteze dur economia, transmite g4media.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.