vaccin anti covid 1
Foto: Profimedia Images

Sydney înregistrează un nou record de infectări zilnice cu coronavirus, în ciuda restricțiilor de două luni. Spitalul Westmead, unul dintre cele mai mari din suburbii, a redus sosirile de ambulanțe pentru pacienții cu COVID-19.

Infecțiile COVID-19 din Sydney au atins un record zilnic miercuri, punând sub presiune părți ale sistemului de sănătate, au spus oficialii. Aceștia cer intensificarea vaccinărilor pentru a opri valul internărilor în spitale, scrie Reuters.

În ciuda restricțiilor de două luni din Sydney, statul New South Wales (NSW) a raportat 919 cazuri noi pe fondul răspândirii variantei Delta, ducând numărul zilnic al cazurilor din Australia la un nou nivel.

113 persoane din New South Wales sunt în terapie intensivă, 98 fiind nevaccinate.

„Acest lucru arată că vaccinarea este cheia. Trebuie să creștem ritmul și acoperirea vaccinării”, a declarat Kerry Chant, directorul sanitar din NSW.

Australia, care luptă pentru a controla al treilea val al coronavirusului, a blocat mai mult de jumătate din populația sa de 25 de milioane, inclusiv cele mai mari orașe ale sale, Sydney și Melbourne, și accelerează lansarea lentă a vaccinului.

Aproximativ 31% dintre persoanele cu vârsta peste 16 ani au fost complet vaccinate, în timp ce 54% au avut cel puțin o doză.

Spitalul Westmead, unul dintre cele mai mari din suburbiile vestice din Sydney, a redus sosirile de ambulanțe pentru pacienții cu COVID-19 timp de 24 de ore și a mutat pacienții critici în alte spitale, a arătat o notă internă transmisă pe Twitter de parlamentarul NSW Cate Faehrmann.

Întrebat despre schimbări, ministrul de stat al Sănătății, Brad Hazzard, a recunoscut că sistemul de sănătate funcționează sub presiune, dar a spus că situația este încă gestionabilă.

Creșterea infectărilor apare în momentul în care guvernul federal australian a presat statele să respecte un plan național de redeschidere în patru etape convenit în iulie.

Queensland, fără noi contaminări, a spus că va întrerupe sosirile din NSW și Victoria timp de două săptămâni, începând de miercuri, pentru a reduce presiunea asupra sistemului hotelier.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns