accident rahovei
Sursa: Captură Facebook/Sibiul în Imagini

Un sibian beat a fost depistat de polițiști după ce a făcut accident. Acesta a încercat să evite un șofer care a trecut pe roșu și s-a izbit de un semafor. Totul s-a petrecut miercuri seara la intersecția dintre strada Rahovei și Bulevardul General Vasile Milea.

Din cauza unui șofer grăbit care a intrat pe roșu în intersecția dintre Rahovei și Milea, un alt participant la trafic care venea de pe strada Semaforului a lovit stâlpul de susținere al unui semafor.

„La data de 25 august a.c., în jurul orei 22,30, în municipiul Sibiu, un sibian în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rahovei, a virat la stânga fără a respecta semnificația culorii roșu a semaforului electric aflat în funcțiune la intersecția cu Bulevardul General Vasile Milea. În încercarea de a evita impactul cu autoturismul în cauză, șoferul unui autoturism condus în aceeași intersecție dinspre strada Semaforului spre strada Rahovei a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe scuarul care separă sensurile de mers pe strada Rahovei și a intrat în coliziune cu stâlpul metalic ce susține semaforul electric și un indicator”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Cei doi șoferi implicați în evenimentul rutier n-au scăpat însă basma curată. Cel care a lovit stâlpul era beat, astfel că s-a ales cu dosar penal.

„Testarea alcoolscopică a șoferului care a virat la stânga a indicat un rezultat negativ. Testarea șoferului care circula dinspre strada Semaforului, un alt sibian în vârstă de 32 de ani, a rezultat însă într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea de către sibianul în vârstă de 32 de ani a infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, mai spune Welter.

De asemenea, șoferul celuilalt autoturism a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, cu amendă în valoare de 870 de lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile.

Sursa video: Facebook/Sibiul în Imagini

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu