granita bulgaria
Foto: Profimedia

Aproximativ 1,2 milioane de persoane și peste 300.000 de autovehicule au trecut frontierele României în ultimele șapte zile. Poliţia de Frontieră a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători.

Potrivit statisticilor, în perioada 20-27 august, au trecut frontierele aproximativ 1,25 de milioane de persoane, din care aproximativ 930.000 sunt cetăţeni UE şi 320.000 cetăţeni non UE.

De asemenea, la frontiere au fost peste 300.000 mijloace de transport. Cele mai folosite puncte de frontieră au fost la granițele cu Ungaria și Bulgaria, dar și la Aeroportul Otopeni.

„La granița cu Ungaria, din cele 12 puncte deschise traficului internațional, cele mai tranzitate sunt P.T.F. Nădlac II şi P.T.F. Petea, iar la granița cu Bulgaria, din cele nouă puncte de trecere a frontierei operaţionale, traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Vama Veche. În această perioadă, valori ridicate au fost înregistrate şi prin P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu peste 220.000 de persoane care au efectuat formalităţile de intrare şi ieşire din ţară”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Creșterea traficului are legătură cu sezonul estival, iar cele mai aglomerații apar la finalul lunii august. De aceea, a fost dispusă suplimentarea personalului la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În prezent, aproape 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiere.

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere și dacă a fost posibil, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu