Prima Dacia electrică face furori la Sibiu – Record de comenzi la dealerul local

8.390

De la finalul lunii septembrie în Sibiu vor circula mai multe mașini electrice ca niciodată. Și asta pentru că atunci se vor livra cele 150 de autoturisme Dacia Spring, primul model electric al brand-ului. Pentru a primi o mașină electrică de la Dacia sibienii s-au înscris pe liste de așteptare, iar dealerii spun că un interes atât de mare nu a mai fost înregistrat de la lansarea Logan-ului. Cel mai probabil prețul extrem de atrăgător este motivul ”bătăliei„ pentru un Spring.

Încă de la lansarea modelului Dacia Spring, sute de sibieni și-au dorit să aibă o astfel de mașină, full electric. S-au înscris pe liste de așteptare, pentru că primele autoturisme vor fi livrate la finalul lunii septembrie. Cererea mare i-a luat prin surprindere și pe dealerii Dacia. ”După ce s-a lansat modelul au început să vină cererile. Clienții s-au înscris pe liste înainte să vadă mașina, doar ajutați de informațiile din media. Când am primit modelul i-am chemat să îl vadă, la drive test. Nimeni nu s-a retras, cu toții au fost foarte încântați”, spune Milica Manea, director de vânzări la Emilian Service, dealer Dacia Sibiu.

spring

Prima listă de așteptare a fost închisă la 150 de cereri. Clienții au plătit deja un avans, urmând să primească mașina la finalul lui septembrie. S-a deschis însă o a doua listă și în numai o săptămână aproape 30 de sibieni se regăsesc aici. ”Producătorul a închis comenzile o perioadă până s-a asigurat că poate produce atâtea mașini, astfel că nu am mai putut face înscrieri. Dar, acestea s-au redeschis de aproximativ o săptămână și deja sunt peste 25 de cereri”, spune Milica Manea.

Preț imbatabil, dotări mulțumitoare

Cel mai probabil interesul crescut pentru Dacia Spring se datorează prețului scăzut, comparativ cu modelele altor brand-uri. Spring-ul costă 18.550 de euro, preț cu TVA. Dar, cine și-l dorește scoate din buzunar mai puțin de jumătate, dacă se folosește de cele două programe: Rabla Plus care oferă 45.000 de lei la achiziționare unei mașini electrice și prețul după casarea unei mașini vechi, ce mai scade 7.500 de lei. Astfel, prețul pentru un Spring poate ajunge la doar 7.800 de euro.

Dotările Spring-ului oferă celui care conduce mașina, dar și pasagerilor, condiții optime de călătorie. Are navigație și ecran tactil, senzori de parcare pe spate, oglinzi cu reglaj electric dejivrante, computer de bord, funcție eco mod sistem de detectare presiune pneuri, sistem ISOFIX.

”Este o mașină extraordinară pentru oraș, este perfectă pentru a doua mașină de familie. Este economă, are autonomie 300 de kilometri în oraș și 250 de kilometri în exterior”, spune Milica Manea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.