harta cod portocaliu

Ultimul weekend de vară aduce ploi abundente în  judeșul Sibiu. Începând de astăzi, de la ora 15:00 până mâine, 29.08.2021 la ora 18:00, Sibiul se va afla sub avertizarea de cod portocaliu. Județul Sibiu este vizat de  instabilitate atmosferică și ploi abundente.

ISU Sibiu a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

 

Situația înregistrată la nivelul județului Sibiu este permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU Sibiu.

 

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii din cadrul ISU Sibiu sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Masuri în cazul producerii unei furtuni

 

▪️întrerupeți orice activități în aer liber

 

▪️dacă vă suprinde furtuna, intrați în casă, într-o construcţie sau într-un autoturism pentru a nu fi loviți de obiecte, pomi/crengi, stâlpi

 

▪️închideți bine ferestrele şi uşile

 

▪️dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi pe cap, iar capul între genunchi

 

▪️evitați obiectele înalte, precum un copac izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau  ambarcaţiuni pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete

 

▪️dacă vă aflați în pădure, căutați adăpost într-o zonă în care sunt copaci mai puţin înalţi

 

▪️dacă sunteți într-o zonă deschisă, mergeți spre o zonă joasă, precum o vale

 

▪️dacă vă aflați pe un lac, ajungeți la mal de urgenţă şi adăpostiți-vă!

 

▪️evitați drumurile inundate (mers, șofat)

 

▪️aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la poduri avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

 

În cazul producerii unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu