Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a decernat stelele pe Aleea Celebrităților

901

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a decernat stelele pe Aleea Celebrităților: Charlotte Rampling, Israel Galván, Akram Khan și Yoshi Oida pentru anul 2021 și Denis O’Hare, Jan Lauwers și Helmut Stürmer pentru 2020.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a decernat, în acest week-end, stelele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, concepută ca un spațiu de recunoaştere a contribuţiilor pe care personalități marcante ale culturii și artei și-au adus-o în aceste domenii. Ceremonia de decernare a stelelor a avut loc pe Aleea Celebrităților din Sibiu, unde au fost prezenți Charlotte Rampling, Israel Galván, Denis O’Hare, Helmut Stürmer, diplomați, invitați speciali, care la finalul serii au participat la Gala Celebrităților, un eveniment dedicat acelorași personalități care au fost distinse cu stele.

Ce ati facut cu parul meu Max Shuz4 1

În condițiile în care anul trecut FITS s-a desfășurat în mediul online, la ediția de anul acesta au fost decernate stelele pentru două ediții ale FITS:  Denis O’Hare, Jan Lauwers și Helmut Stürmer pentru 2020 și Charlotte Rampling, Israel Galván, Akram Khan și Yoshi Oida pentru ediția anul 2021.

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), a deschis ceremonia de acordare a stelelor. În mod simbolic fiecare stea este oferită de către un partener sau sponsor de tradiție al Festivalului.

Prima stea i-a revenit lui Denis O’Hare, stea oferită de KEEP CALLING.  „Actor de teatru, film și televiziune, cântăreț și autor de piese, premiat și nominalizat pentru cele mai importante distincții ale Americii, Denis O’Hare primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru opera sa impresionantă care înglobează temele mari ale umanității, dar și diversitatea caracterelor pe care le aduce la viață” – Constantin Chiriac.

Jan Lauwers a primit o stea pentru ediția 2020, stea oferită de AUTOKLASS. Artistul nu a fost prezent, în numele lui a primit premiul Émile Lansman, fondator și director Lansman Editeur. „Una dintre cele mai provocatoare personalități ale teatrului european, prezent cu spectacole pentru a treia oară la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, fondatorul Need Company, Jan Lauwers primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru cei 30 de ani de pionierat între „a juca” și „a interpreta”, pentru creația sa atât de specială recunoscută de publicul și critica de specialitate europeană prin nenumărate premii” – Constantin Chiriac.

Helmut Sturmer a primit, de asemenea o stea pentru anul 2020, stea oferită de RAIFFEISEN BANK. „Creator de spații de joc în teatru, film și operă, în România, Europa, SUA, Australia și America de Sud, alături de nume sonore ale regiei contemporane, Helmut Stürmer primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru spectacolele unice cărora le-a dat viață împreună cu Liviu Ciulei, Roberto Ciuli, Lucian Pintilie, Vlad Mugur, Andrei Șerban, Silviu Purcărete și alții și pentru prietenia creatoare pe care a dăruit-o artiștilor de toate vârstele” – Constantin Chiriac.

Alte patru personalități au primit stele pentru FITS 2021.

Israel Galvan a primit o stea oferită de THERME. „Aclamat de publicul de pretutindeni, onorat cu numeroase premii naționale și internaționale, inclusiv National Dance Award UK și New York Bessie Performance Award, invitat la cele mai importante festivaluri din lume, Israel Galván primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru contribuția majoră adusă la dialogul dintre arte și artiști, ca dansator și coregraf” – Constantin Chiriac.

Yoshi Oida a fost, de asemeneam distins cu o stea oferită de JTI, premiul fiind ridicat de academicianul George Banu.  „Actor, scriitor, profesor, cercetător, regizor de teatru, operă și film, Yoshi Oida primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru contribuția sa impresionantă la creația, excelența și dialogul în artele spectacolului în secolele 20 și 21” – Constantin Chiriac.

Akram Khan a primit o stea oferită de UNICREDIT BANK, distincția fiind primită în numele său de E.S. Dl. Andrew James Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. „Unul dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, creator de producții de mare succes cu nume celebre în dialog, precum Sidi Larbi Cherkaoui, Sylvie Guillem, Israel Galván, Juliette Binoche, creator al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, Akram Khan primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru extraordinara forță a imaginației cu care a născut creații unice la nivel planetar” – Constantin Chiriac.

Charlotte Rampling a primi o stea pe Aleea Celebrităților, oferită de BRD – Groupe Société Générale. „Una dintre cele mai strălucitoare artiste ale lumii, distinsă cu zeci de premii, model, cântăreață, actriță de teatru și film, ajunge astăzi la Sibiu. Este greu să alegi dintre filmele, spectacolele și premiile pe care le-a primit. A lucrat cu Luchino Visconti, Sidney Lumet, Woody Allen, Claude Lelouch, François Ozon, i-a avut parteneri pe Yul Brynner, Franco Nero, Peter O’Toole, Sean Connery, Paul Newman, Charlotte Rampling primește astăzi o stea pe Aleea Celebrităților de la Sibiu pentru una dintre cele mai importante cariere de artist din lume” – Constantin Chiriac.

Gala Celebrităților, o ceremonie devenită tradiție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, i-a reunit pe artiștii distinși cu stele, alături de invitați, parteneri, în cadrul unui eveniment de recunoaştere și de celebrare a contribuției pe care personalitățile distinse cu stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu și-au adus-o la îmbogățirea artei și a culturii.

Cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, din perioada 20-29 august 2021, se desfășoară cu tema „Construim speranța împreună” și are o triplă dimensiune – fizică, hibridă și online.

Ziua 8 De a viata cOvidiu Matiu 22 1

PARTENERI FITS 2021

INSTITUȚII: 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este organizat sub ÎNALTUL PATRONAJ AL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, de:

TEATRUL NAȚIONAL RADU STANCA SIBIU

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SIBIU

CONSILIUL LOCAL SIBIU

Eveniment realizat cu sprijinul:

GUVERNULUI ROMÂNIEI
MINISTERULUI CULTURII
MINISTERULUI EDUCAȚIEI

MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE

UNIVERSITĂȚII LUCIAN BLAGA SIBIU

Co-organizatori:

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN

Acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu:

CONSILIUL JUDEȚEAN SIBIU

Co- Producători:

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE

Parteneri Strategici:

AMBASADA FRANȚEI

INSTITUTUL FRANCEZ

AMBASADA JAPONIEI

EU–JAPAN FEST JAPAN COMMITTEE

AMBASADA SUA

AMBASADA MARII BRITANII

BRITISH COUNCIL

AMBASADA ISRAELULUI

AMBASADA REPUBLICII FEDERALE GERMANIA

INSTITUTUL GOETHE

CONSULATUL GERMANIEI LA SIBIU

AMBASADA ELVEȚIEI

SWISS SPONSORS’ FUND

PRO HELVETIA

AMBASADA REPUBLICII POPULARE CHINEZE

MINISTERUL CULTURII CHINA

AMBASADA BELGIEI

WALLONIE – BRUXELLES INTERNATIONAL

AMBASADA SPANIEI

INSTITUTUL CERVANTES

ACTION CULTURAL ESPANOLA

AMBASADA REPUBLICII POLONE

INSTITUTUL POLONEZ

AMBASADA AUSTRIEI BUCUREȘTI

FORUMUL CULTURAL AUSTRIAC

FILARMONICA DE STAT SIBIU

COMPLEXUL NAȚIONAL MUZEAL ASTRA

UNITER

COMPANII

Parteneri Oficiali:

UNICREDIT BANK

DEDEMAN

BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE

Partener Special:

JTI

Parteneri Principali:

LIDL

Partener de Tradiție:

RAIFFEISEN BANK

Partener al Therme Forum:

THERME BUCUREȘTI

Partener al Sezonului de Stradă:

BANCA TRANSILVANIA

Partener de mobilitate:

AUTOKLASS

Partener pentru sănătate:

MEDLIFE

DENT ESTET

CLINICA POLISANO

Parteneri:

GOOGLE ARTS&CULTURE

LENOVO

GLS

VACCIN.LIVE

Partener al Bursei de Spectacole

 și al Programului de Voluntariat:

ALPHA BANK

Berea Oficială a Festivalului:

URSUS

Vinurile Oficiale ale Festivalului:

CRAMA OPRIȘOR

 SPONSORI:

AQUA CARPATICA

KEEP CALLING

CEC BANK

HEIDI CHOCOLATE

TULIPA FLOWER SHOP

CASA DENTE

ROMFILATELIA

RONDOCARTON

LIME

HAMA

PARTENERI MEDIA:

TV5 MONDE

RFI

EURONEWS

DEUTSCHE WELLE

DIGI24

PROPAGARTA

ZIARUL METROPOLIS

B365.RO

RADIO GUERRILLA

URBAN.RO

ELLE

AGERPRES

DCNEWS

ROMÂNIA POZITIVĂ

LIBERTATEA

REVISTA BIZ

MUNTEANU

ZILE SI NOPTI

CAPITAL CULTURAL

TURNUL SFATULUI

TRIBUNA

SIBIU 100%

ȘTIRI DE SIBIU

ORA DE SIBIU

SIBIUL ÎN IMAGINI

GOODTIME

STAR SIBIAN

MESAGERUL DE SIBIU

STRADA CETĂȚII

MONITORUL DE CLUJ

SIBIU CITY APP

MEDIATRUST – PARTENER DE MONITORIZARE

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.