un influencer a strans 7 milioane de dolari cu ajutorul unei campanii pentru evacuarea afganilor
www.g4media.ro

Un influencer american cu milioane de urmăritori pe Instagram, Tommy Marcus, a reuşit să strângă, printr-o campanie pe platforma gofundme, peste 7 milioane de dolari. Banii strânși  vor merge către a ajuta la evacuarea afganilor care vor să fugă de regimul taliban, transmite News.ro

 

Tânărul în vârstă de 25 de ani din New York, care are pe Instagram contul Quentin Quarantino cu peste 830.000 de urmăritori, a lansat la 17 august campania FLYAWAY: EMERGENCY AFGHAN RESCUE MISSION, iar obiectivulu iniţial era de 550.000 de dolari.

 

El a menţionat atunci că face apel să se facă donaţii pentru salvarea a peste 300 de afgani – femei şi bărbaţi care au lucrat ca avocaţi pentru drepturile omului, activişti pentru drepturile femeilor şi LGBTQ, jurnalişti, oameni de legătură din guvern, artişti şi traducători, “cu toţii în risc iminent de a fi executaţi de talibani împreună cu familiile lor”.

 

“Această misiune de salvare va fi posibilă doar dacă se vor strânge 550.000 de dolari pentru alimentarea a două avioane care să ajungă la Kabul dintr-o altă ţară. “Dacă vom strânge de două ori această sumă (1,1 milioane), vom face încă un drum. Sunt suficient de mulţi oameni care au nevoie să facem multe drumuri cu cele două avioane”, a notat tânărul care a organizat strângerea de fonduri în numele Raven Advisory LLC.

 

Până acum, au făcut donaţii 121.700 de oameni, suma la care s-a ajuns fiind de 7.264.280 de dolari. Prima donaţie a fost una de 200 de dolari făcută chiar de Tommy Marcus, iar cea mai consistentă a fost una de 30.000 de dolari făcută de Fundaţia Ducommun.

 

“Nu ştiu ce alt cuvânt să folosesc pentru a descrie ce s-a întâmplat în afară de ‘miraculos’. A readus încrederea în umanitate. Am renunţat la diferenţele date de apartenenţa politică şi ne-am unit oameni din toate categoriile pentru a salva aceşti oameni, pentru că ei nu merită ceea ce le-ar rezerva viitorul dacă ar rămâne în Afganistan”, a declarat pentru AP Tommy Marcus.

 

Până acum au fost salvaţi peste 350 de oameni. Miercuri, 51 de oameni au fost evacuaţi din Afganistan şi duşi în Uganda cu un zbor privat finanţat prin campania de pe gofundme.

Ultima oră

Comentariul meu