copiii sibieni, încercați de boală, regăsesc puterea să zâmbească în cadrul taberelor oferite de apă canal sibiu

10 copii cu afecțiuni oncologice sau care au pierdut pe cineva drag din cauza cancerului, au mers vara aceasta în taberele sponsorizate de Apă Canal Sibiu.

Pentru acești copii au fost primele momente cu adevărat “de vacanță” pe care le-au avut în vară.

Taberele au fost organizate la Dâmbovicioara și Straja de către Asociația Magic și au fost sponsorizate din fondul special al Apă Canal Sibiu, dedicat acțiunilor de sprijin al comunității.

“Anul acesta am ales să marcăm altfel cei 127 de ani de activitate pe care îi împlinim. Am preferat să oferim bucuria unei vacanțe binemeritate unor copii greu încercați de viață. Ne bucurăm să știm că putem oferi astfel de bucurii, îndeplindu-ne datoria de a sprijini comunitatea prin acțiunile noastre”, a declarat Directorul Apă Canal Sibiu, Ing. Vasile Maier.

Cei mici au avut ocazia să se cațere în parcul de aventură din Retezat, depășindu-și temerile și crescându-și încrederea în propriile forțe.

De asemenea, s-au întors acasă și cu o mulțime de lecții gata de aplicat în viața de zi cu zi, învățate la cursul financiar și la atelierele de gătit.

“Toți copiii au fost sprijiniți pentru a-și gestiona emoțiile si pentru a deveni mai rezilienți în fața provocărilor aduse de boală ori de pierdere. Dincolo de timpul plăcut petrecut de copii și de distracție, ei au câștigat ancore emoționale care le dau putere și curaj pe o perioadă lungă de timp”, a spus Jeanina Zgîrie, Coordonator Comunicare&Marketing Asociația MAGIC.

Apă Canal Sibiu nu este la prima acțiune de acest fel. În trecut, compania s-a implicat în acțiuni derulate de fundații care susțin accesul la tratament de specialitate al minorilor, dar și în alte acțiuni care vizează bunăstarea comunității.

Ultima oră

Comentariul meu